Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
"AFRİN’DEN GERİ ADIM ATMAK YOK” | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler Politika

“AFRİN’DEN GERİ ADIM ATMAK YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye karşı yönelmiş bir kaç yıldır devam eden tacizler olduğunu, bugün yine Hatay’a atılan havanla bir şehit verdiğimizi ve bunun karşılıksız kalmayacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkılan..

“AFRİN’DEN GERİ ADIM ATMAK YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye karşı yönelmiş bir kaç yıldır devam eden tacizler olduğunu, bugün yine Hatay’a atılan havanla bir şehit verdiğimizi ve bunun karşılıksız kalmayacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkılan yoldan geri durulmayacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konudaki kararlılığımız ortadadır. Ne dedik? Afrin hallolacaktır, Afrin’den geri adım atmak yok. Biz bunu Rus dostlarımızla da konuştuk, mutabakatımız var, diğer koalisyon güçleriyle de konuştuk, Amerika’yla da konuştuk. Ama biz Amerika’yı bir şeye ikna edemedik. Neydi o? Biz kendilerine dedik ki; siz DEAŞ terör örgütüyle mücadeleyi niçin bir terör örgütüyle yapıyorsunuz? Niçin PYD, YPG gibi, PKK gibi terör örgütüyle yapıyorsunuz? Gelin bunu stratejik ortağınız olan Türkiye’yle beraber yapın, beraber yapalım, biz buna varız. Onları bir kenara koyalım, terörü güçlendirmeyelim. Dediler ki; bizim generallerimiz bize Türkiye’nin bu işe tahsis ettiği ekip veya ordu yeterli değil. Dedim, bakın yanlış söylüyorsunuz, sizin generalleriniz size yanlış söylüyor. Bunları ikili görüşmede de, heyetler arası görüşmede de Sayın Trump’a söyledim, fakat dinlemediler.”

Amerika’nın bölgeye zırhlı taşıyıcılardan, mühimmata varıncaya kadar 5 bin tır silah getirerek bölgedeki terör örgütlerine dağıttığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin kuzeyinde 20 kadar Amerikan üssü bulunduğunu sözlerine ekledi. Bunların herkes tarafından bilinmesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilmesi lazım ki ülkemde neler dönüyor, neler oluyor, ‘bizim haberimiz yoktu, biz bilmiyorduk’ deme lüksüne kimse sahip olmasın” şeklinde konuştu. Amerika’nın bölgeye 2 bin kargo uçağıyla silah taşıdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların iletildiği zamanlarda kendilerine dürüst davranılmadığını belirterek, “Biz de Rusya’yla yaptığımız görüşme çerçevesinde şu anda yolumuza devam ediyoruz ve Afrin’de Mehmetimiz, Mehmetçiğimiz, görevini ifade ediyor, ifa etmeye de devam edecek” dedi.

“AFRİN OPERASYONU, HEDEFLERİNE ULAŞTIĞINDA SONA ERECEK”

Afrin operasyonunun tıpkı Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona ereceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika’nın “Süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı” açıklamasına yönelik olarak, “Peki, o zaman ben de Amerika’ya soruyorum, ya Afganistan’da sizin süreniz belli oldu mu, ne zaman bitecek o? Biz iktidara gelmeden önce siz Irak’a girdiniz ya, Irak’ta bitti mi bu süre? Hâlâ Irak’tasınız. Şimdi kalkıp buraya da girdiniz, koalisyon güçleriyle buradasınız. Bunun süresi olur mu ya? Böyle bir savaş matematik bir olay değil ki, nasıl böyle bir şeyi sorarsın? Bunları anlamak mümkün değil. Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya da zaten merakımız yok, çekilmesini biliriz, bunun için de birilerinden icazet almak gibi bir derdimiz de yok, bunu da bilmeniz lazım” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL