Eğitim Genel Güncel Manşetler

Ağrı’dan gelen 9. Grup 50 misafir öğrenci Vali Aksoy’ü ziyaret etti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 21 ilimizden seçilen 15 yaş ve altı 50.000 katılımcının ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör..

Ağrı’dan gelen 9. Grup 50 misafir öğrenci Vali Aksoy’ü ziyaret etti.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 21 ilimizden seçilen 15 yaş ve altı 50.000 katılımcının ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması amacıyla İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen  “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında; Şehit İlhan Demir YBO Öğretmeni Erkan Taş ve 14 Nisan Ortaokulu Öğretmeni Cihan Gülertürk refakatlerinde ilimize gelen 9. Grup 50 misafir öğrencimiz  Vali Hüseyin Aksoy’a ziyarette bulundular.
Ziyarete; Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonunda  misafir öğrencileri  kabul eden Vali Aksoy’un yanı sıra, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mahmut Baytüz, Şehit İlhan Demir YBO Öğretmeni Erkan Taş ve 14 Nisan Ortaokulu Öğretmeni Cihan Gülertürk ile 50  misafir öğrencimiz  katıldı.
Vali Aksoy ziyarette yaptığı konuşmalarında; “ Hepiniz ilimize hoş geldiniz. Gönül Köprüsü projesi kapsamında Ağrı ile Kocaeli eşleştirildi ve Ağrı’dan ilimize öğrencilerimiz geliyor. Bugüne kadar 444 öğrencimiz ilimize geldi. Önümüzdeki dönemde yine sizler gibi öğrencilerimiz Kocaeli’ye gelecekler. Kocaeli Türkiye’nin önemli bir sanayi şehri ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sunan bir şehir. Ülkemizin kuzeyi, güneyi, doğusu ve batısı bir bütün. Her bölgemizin ayrı bir özelliği ve güzelliği var. Ağrı ilimizde ülkemizin önemli illerinden biridir. Bu anlamda Ağrı’dan gelen öğrencilerimiz olarak Kocaeli’yi yakından tanıma fırsatı bulacaksınız. ” diyen Vali misafir öğrencilere ilimize hoş geldiniz dedi.
Aksoy, misafir öğrencilere tek tek söz vererek, duygu ve düşüncelerini paylaşmalarını istedi. Ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, ilgi ve kabullerinden dolayı teşekkür ettiler.
Şehit İlhan Demir YBO Öğretmeni Erkan Taş ve 14 Nisan Ortaokulu Öğretmeni Cihan Gülertürk refakatlerinde 22 Aralık 2017 tarihinde, Sabiha Gökçen Havaalanı’nda karşılanan misafir öğrencilerimiz ilk olarak Vali Hüseyin Aksoy’u ziyarette bulundular. Misafir öğrencilerimiz;  Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından  düzenlenen program çerçevesinde 23 Aralık 2017 Cumartesi günü, Gölcük’ten Vapurla İzmit’e geçerek,Goodyear Lastik Fabrikası, TCG Gayret Gemi Müzesi, Hızır Reis Denizaltı Müzesi, Bağçeşme Şehitliği ile Orhan Camii ziyaretini gerçekleştirecek ve Symbol AVM’de Ayla filmini  izledikten sonra konaklama yerlerine dönecekler. Grup; 24 Aralık 2017 Pazar günü ise Seka Kağıt Müzesi, Bilim Merkezi ve Darıca Faruk Yalçın Hayvanat  Bahçesi ve Botanik Park’ı gezdikten sonra Osmangazi Köprüsü’nden geçerek, konaklama yerine dönecekler.25 Aralık 2017 Pazartesi günü ise Sabiha Gökçen Havaalanı’ndanmemleketleri  Ağrı’ya uğurlanacaklar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL