Ağustos Ayında Seyahat Edebileceğiniz Yurt Dışı Rotaları

Ağustos Ayında Seyahat Edebileceğiniz Yurt Dışı Rotaları Yaz tatili için seyahat planı yapmak isteyen gezginlerin gerek yurt içinde gerekse yurt dışında seyahat edebilecekleri birçok lokasyon bulunur. Güneşin, doğanın, tarihi güzelliklerin..

Ağustos Ayında Seyahat Edebileceğiniz Yurt Dışı Rotaları

Ağustos Ayında Seyahat Edebileceğiniz Yurt Dışı Rotaları

Yaz tatili için seyahat planı yapmak isteyen gezginlerin gerek yurt içinde gerekse yurt dışında seyahat edebilecekleri birçok lokasyon bulunur. Güneşin, doğanın, tarihi güzelliklerin ve denizin keyfini çıkarmak isteyen gezi tutkunlarının unutulmaz anılar biriktirebileceği bu rotalar görenleri kendine hayran bırakıyor. Ucuz uçak bileti fırsatlarıyla siz de harika bir tatil planı yapmaya ne dersiniz? Yeni yerler görmek, farklı kültürleri yakından deneyimlemek isteyenler için harika bir fırsat olan ucuz uçak biletleri ile keşfe hazır olun! İşte, gezginlerin yurt dışında gezip görebileceği popüler rotalar…

 

Ağustos Ayında Avrupa’da Gezilecek Rotalar

Masal gibi bir yaz tatili geçirmek isteyen gezginlerin Avrupa’da seyahat edebileceği birçok rota bulunur. Güzel anılar biriktirmek, Avrupa şehirlerinin tarihi dokusunu yakından keşfedebilmek, lezzetlerinin keyfine varabilmek isteyen gezginler şimdiden tatil planlarını hazırlasın! İşte, ağustos ayında gezginlerin seyahat edebilecekleri popüler Avrupa rotaları…

 

– Lyon, Fransa: Gastronomi denildiği zaman Fransa’nın akla gelen gözde şehirlerinden birisi hiç şüphesiz Lyon’dur. Tarihi ve kültürüyle adından söz ettiren şehir, Roma imparatorluğu dönemine ait olan birçok tarihi esere ev sahipliği yapar. Şehir, adını aslan anlamına gelen “lion” kelimesinden alır. Kültür gezisi yapmak isteyen gezginlerin çok seveceği bu şehirde, sanatsal ve kültürel birçok etkinliğe yer verilir. Oldukça gelişmiş bir ulaşım ağına sahip olan şehirde, bir yerden başka bir noktaya kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Şehir içi ulaşımda; metro ve otobüsler yaygın olarak kullanılır. Aynı zamanda tramvay ve füniküler de oldukça yaygın kullanılan ulaşım araçları arasında yer alır. Bisiklet sürmeyi seven gezginler için Lyon bisiklet ile ulaşıma oldukça müsait bir şehir. Şehir içinde bulunan bisiklet istasyonlarından bisiklet kiralayarak gezmek mümkün. Sonrasında da gezginler bisikleti diledikleri istasyona bırakabilirler. Lyon’a seyahat eden gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken başlıca lokasyonlar şunlardır; Eski Lyon, Lyon Güzel Sanatlar Müzesi, Notre Dame de Fourviere Bazilikası, Presqu’ile Bölgesi ve La Croix-Rousse Bölgesi.

 

– Roma, İtalya: Tarihi ve köklü medeniyetiyle geçmişten günümüze adından sıkça söz ettiren Roma, gezginlerin vazgeçilmez adresleri arasında yer alır. Günümüzde de dünyanın en önemli şehirleri arasında yer alan Roma, İtalya’nın başkenti ve en büyük şehri olması yönüyle dikkat çeker. Turistik açıdan da oldukça gözde bir şehir olan Roma, yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapar. Renkli gece hayatı, yeme-içme kültürü ve alışveriş imkanlarıyla görenleri kendine hayran bırakan şehirde gezilip görülmesi gereken birçok lokasyon bulunur. Roma’da mutlaka gezilmesi gereken başlıca rotaları; Kolezyum, Trevi Çeşmesi (Aşk Çeşmesi), İspanyol Merdivenleri, Roma Forumu, Pantheon ve Aziz Petrus Bazilikası olarak sıralamak mümkün. Birçok Avrupa şehrinde olduğu gibi Roma’da da gelişmiş bir metro ağı bulunur. Genişliğiyle adından söz ettiren bu metro ağı Metropolitana adıyla anılır. 60 km uzunluğa sahip olan bu metro ağı üç farklı hata sahiptir. Şehrin yerli halkı ve gezginler en çok A ve B hatlarını tercih eder. Bu hatlar Termini adı verilen durakta kesişir. Şehirde farklı noktalara ulaşmak isteyen ve hatlar arasında aktarma yapmak isteyen gezginler için Termini durağı hayati bir önem taşır. Roma’da şehir içi ulaşımda otobüsler de önemli bir yer tutar. Metro ulaşımının bulunmadığı lokasyonlara belediye otobüsleriyle kolaylıkla ulaşmak mümkün.

 

– Viyana, Avusturya: Orta Avrupa denildiği zaman gezginlerin akıllarına gelen ilk rotalardan birisi de Viyana’dır. Mimari yapıları, mutfak lezzetleri ve kültürel zenginliğiyle gezginleri büyülemeyi başaran Viyana yılın her mevsiminde ziyarete uygundur. Klasik müzik konserlerinin verildiği şehir, renkli bir gece hayatına sahiptir. Kültür gezisi yapmak isteyen gezginler buradaki sanat koleksiyonlarını inceleyebilir ve klasik müzik konserlerine katılabilirler. Oldukça gelişmiş ulaşım imkanlarına sahip olan Viyana’da; metro, tramvay, bisiklet, taksi ve tur otobüsleri gibi farklı ulaşım seçeneklerini tercih etmek mümkün. Viyana’ya seyahat edecek gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken başlıca adresleri; Hofburg Sarayı, Schönbrunn Sarayı, Aziz Stefan Katedrali, Belvedere Sarayı, Opera Binası, Viyana Belediye Binası, Müzeler Bölgesi ve Hundertwasser Evi olarak sıralamak mümkün.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL