Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Aile Okulu”ndan 600 kursiyere sertifika | Kocaelide Bugün
Eğitim Genel Güncel Manşetler Yaşam

“Aile Okulu”ndan 600 kursiyere sertifika

2014 yılında başlayan ve Kocaeli’nin 12 ilçesinde 42 kurs merkezinde eğitim gören kursiyerleri eğitim aldıkları branşların yanında “Aile Kavramı” üzerine bilinçlendirmeyi hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları..

“Aile Okulu”ndan 600 kursiyere sertifika

2014 yılında başlayan ve Kocaeli’nin 12 ilçesinde 42 kurs merkezinde eğitim gören kursiyerleri eğitim aldıkları branşların yanında “Aile Kavramı” üzerine bilinçlendirmeyi hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) “Aile Okulu” projesinde 8. dönem finalini gerçekleştirdi. Proje kapsamında, alanında uzman eğitimciler öncülüğünde aile kavramı üzerinde kursiyerleri bilinçlendirmek, farkındalıklarını artırmak, bilgilendirerek eğitmeyi amaçlayan KO-MEK “Aile Okulu” Projesi kapsamında bugüne kadar 2 bin754 kursiyere eğitim vererek sertifika verdi. Körfez ve Gebze olarak iki ayrı programda toplamda 600 kursiyerin daha sertifika aldığı programa kursiyerlerin yoğun katılımı oldu.

 8. DÖNEM 5. HAFTA PROGRAMI İLE TAMAMLANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Kurslarının 8 dönemdir başarılı bir şekilde uyguladığı “Aile Okulu” projesi, 8. hafta eğitimlerini tamamlanarak final yaptı. KO-MEK kursiyerlerinin gönüllülük esasına dayalı olarak katıldığı “Aile Okulu” eğitimlerinin final haftasına Psikohekim Yusuf Özkan Özkaraburun’ un “Ailede Stres Yönetimi” konulu semineri ile katıldı. Körfez Tütünçiflik Kültür Merkezi’nde yapılan seminere Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Şener Söğüt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, KO-MEK yönetici ve birim sorumlularının yanı sıra çok sayıda kursiyer katıldı.

 DEĞERLERİ OLAN KİŞİLER STRESLE DAHA KOLAY BAŞA ÇIKAR

“Ailede Stres Yönetimi” hakkında Kursiyerlere eğitim veren Psikohekim Yusuf Özkan Özburun konuşmasında stresi yönetmenin yöntemlerini anlatarak kursiyerlere “stres sizi değil siz stresi yönetin” uyarısında bulundu. Ailede ilgiyi artırmak için öncelikle anne babaların ilgiyi başka yöne değil ailelerinin sorunlarına yöneltmeleri gerekir diyen Özburun, stresi yenmenin 3 yolunu kursiyerlerle paylaştı. Değerleri olan bireylerin stresle daha kolay baş edeceğini ifade eden Özburun, ayrıca aile içinde küfür ve şiddet değil övgü ve takdir olmalıdır dedi ve son olarak da aile içinde birlikte vakit geçirmenin önemli olduğunu belirtti.

 “STRES İLACI ÇALIŞMAK OLAN BİR HASTALIKTIR”

Özburun’un konuşmasının ardından kürsüye çıkan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise konuşmasında stresin hayatın her alanında olduğunu ifade ederek aile okulundan mezun olan kursiyerleri tebrik etti. Programda son olarak konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise stres ve can sıkıntısının, ilacı çalışmak olan bir hastalık olduğunu ifade ederek sadece birey olarak değil toplum olarak da çok çalışmamız gerektiğini belirtti. KO-MEK kurslarına katılan kursiyerlerin sosyal anlamda daha aktif olduğunu belirten Karaosmanoğlu; tüm kursiyerleri tebrik etti. Konuşmaların sonrasında “Aile Okulu” projesi Körfez eğitimlerinden mezun olan kursiyerlere sertifikaları protokol tarafından verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL