Genel

AK Parti Sözcüsü Ünal: Cumhuriyet’de Atatürk’te bizimdir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, perşembe akşamları Habertürk TV’de ekranlara gelen Kübra Par’ın hazırlayıp sunduğu ‘Açık ve Net’ programına konuk oldu. Ünal “Cumhuriyet de, Mustafa Kemal..

AK Parti Sözcüsü Ünal: Cumhuriyet’de Atatürk’te bizimdir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, perşembe akşamları Habertürk TV’de ekranlara gelen Kübra Par’ın hazırlayıp sunduğu ‘Açık ve Net’ programına konuk oldu. Ünal “Cumhuriyet de, Mustafa Kemal Atatürk de bizimdir. Atatürk ile ilgili duruşumuz son derece nettir. Bizim bu güne kadar cumhuriyetle, cumhuriyetin kazanımları, değerleriyle, Mustafa Kemal Atatürk ile bir sorunumuz olmadı ki” dedi.

”AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, perşembe akşamları Habertürk TV’de ekranlara gelen Kübra Par’ın hazırlayıp sunduğu ‘Açık ve Net’ programına konuk oldu. Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘metal yorgunluğu’ söylemiyle başlattığı AK Partili belediyelerdeki istifa sürecinden ‘Atatürkçülük’ tartışmalarına, 2019 seçiminden tutuklu gazetecilerin durumuna kadar gündeme ilişkin birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulundu:

‘BUGÜNE KADAR ATATÜRK İLE BİR SORUNUMUZ OLMADI Kİ’

Bizim, AK Parti siyasetinin Mustafa Kemal Atatürk ile ve cumhuriyetle hiçbir zaman, hiçbir sorunu olmadı. Son 16 yıl partimizin kuruluşu, iktidarımızın da 15. yılı. Bizim 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlama afişlerimize baktığımızda, ‘Biz kurduk’, ‘Biz koruduk’ ve ‘Biz yücelttik’. Bizim cumhuriyetimiz, biz milletiz. Biz Cumhuriyeti, Atatürk’ün önderliğinde milletin kurduğuna inanan ve parti programında, 2002’deki parti programında, daha sonra parti tüzüğümüzde, daha sonra 2012 Siyasi Vizyon Belgemizde, daha sonra 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Siyasi Vizyon Belgemize, bütün bunlara baktığınız zaman bizim laiklikle, cumhuriyetle, Atatürk ile ilgili duruşumuz son derece nettir. Bizim bu güne kadar cumhuriyetle, cumhuriyetin kazanımları, değerleriyle, Mustafa Kemal Atatürk ile bir sorunumuz olmadı ki.

‘DEMOKRAT PARTİ’NİN O GÜNKÜ POZİSYONU NEYSE AYNI GELENEKTEN GELENLERİN BAKIŞ AÇISI AYNIDIR’

1938’den sonra inşa edilen Kemalizm, 1950’li yıllara geldiğimizde özellikle İsmet İnönü’nün resmi dairelerden Atatürk’ün resimlerini indirtmesi, İsmet İnönü’nün kendi resmiyle para bastırması ve yavaş yavaş Atatürk’ün İsmet İnönü döneminde adeta unutturulmaya çalışılmasıyla birlikte Demokrat Parti döneminde Atatürk’ü Koruma Kanunu çıkarılmıştır. Demokrat Parti’nin o gün Mustafa Kemal Atatürk’e dönük, Cumhuriyetin kurucu liderine dönük pozisyonu neyse bugün, aynı gelenekten gelen Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve Recep Tayyip Erdoğan, milletin adamları geleneğinden gelen bu geleneğin bakış açısı aynıdır.

‘HATASIYLA, SEVABIYLA BU BİZİM TARİHİMİZ’

Bizim geçmişle kavga etmek gibi bir niyetimiz söz konusu değil. Geçmişte yaşananları da birilerinin bize yanlış şekilde aktarmasını da kabul etmiyoruz. Cumhuriyet bizimdir, Mustafa Kemal Atatürk bizimdir, Kurtuluş Savaşı’nda mücadele veren bütün kahramanlar bizim kahramanlarımızdır. Ama biz şu hatayı yapmıyoruz, cumhuriyetin mirasını, kazanımlarını reddederek böyle bir hatayı tekrarlamak istemiyoruz. Biz diyoruz ki Selçuklu da bizimdir, 1071’de Anadolu’nun kapılarını açan, Malazgirt’te bize bu toprakların kapısını açan Alparslan da bizimdi, Osman Bey de bizim Fatih de Abdülhamit Han da Enver Paşa da Cemal Paşa da Talat Paşa da bizim Mustafa Kemal Atatürk de bizim. Hatasıyla, sevabıyla bu tarih bizim tarihimiz.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL