Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Akademisyenler Kocaeli’yi konuşacak | Kocaelide Bugün
Dünya Genel Manşetler

Akademisyenler Kocaeli’yi konuşacak

Büyükşehir belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin en büyük yerel tarih sempozyumunun, “Rumeli fatihi” olarak bilinen “Gazi Süleyman Paşa” temasıyla 25-27 Mart tarihi arasında gerçekleştirileceği belirtildi. Gazi Süleyman Paşa’nın, Orhan Gazi’nin..

Akademisyenler Kocaeli’yi konuşacak

Büyükşehir belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin en büyük yerel tarih sempozyumunun, “Rumeli fatihi” olarak bilinen “Gazi Süleyman Paşa” temasıyla 25-27 Mart tarihi arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

Gazi Süleyman Paşa’nın, Orhan Gazi’nin büyük oğlu olduğu hatırlatılan açıklamada, “Avrupa’ya ilk çıkan Osmanlı beyidir ve ‘Rumeli fatihi’ olarak bilinir. Zamansız  ölümü olmasıydı Osmanlı’nın üçüncü padişahı olacağı tarihi kayıtlarda mevcuttur. Kocaeli’nin ilk Osmanlı yöneticisidir. Orhan Gazi, devlet işlerindeki ağırlıklı yükü Süleyman Paşa’ya vermiştir. İzmit’teki Orhan Camii ile hamam ve medrese yaptırmıştır” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, bu yılki sempozyumda Kocaeli’nin tarihi, fiziki coğrafyası, arkeoloji, toplumsal, kültürel ve ekonomik gelişiminin bilimsel normlar çerçevesinde ortaya konulacağı aktarılarak, bu yıl düzenlenecek tebliğ ve çalışmaların da daha öncekilerde olduğu gibi kitaplaştırılacağı belirtildi.

250 akademisyen 210 bildiri sunacak

Türkiye ve dünyanın saygın üniversitelerinden 250 akademisyenin sempozyumda 210 bildiri sunacağına işaret edilen açıklamada, sempozyum boyunca 6 ayrı salonda 42 oturum düzenleneceği, aralarında Çin, Bulgaristan, Arnavutluk, Hollanda, Ukrayna, Cezayir, Kırgızistan ve Yunanistan’ın da yer aldığı 19 ülkeden yabancı akademisyenin de sempozyuma katılacağı vurgulandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL