Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Akar Önerdi, AKP ve MHP Reddetti | Kocaelide Bugün

Akar Önerdi, AKP ve MHP Reddetti

Geçtiğimiz hafta yaşanan Elazığ depremi sonrasında TBMM’de vermiş olduğu Araştırma Önergesi üzerine söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın önerisi AKP ve MHP Milletvekillerinin oyları ile reddedildi.  DEPREMİ YAŞADIK 1999..

Akar Önerdi, AKP ve MHP Reddetti

Geçtiğimiz hafta yaşanan Elazığ depremi sonrasında TBMM’de vermiş olduğu Araştırma Önergesi üzerine söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın önerisi AKP ve MHP Milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

 DEPREMİ YAŞADIK

1999 Depreminden örnek veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 99 depremine tanık olmadığını bizzat yaşadığını belirterek, 45 saniye de yaşadıklarını ve çocuklarını nasıl korurum endişesinin halen belleğinde olduğunu söyledi.

Akar, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 Depremlerinde çok büyük acıların yaşandığının altını çizerek 18 Bin insanımızın bu depremler de hayatını kaybettiğini on binlerce vatandaşın da yaralandığını söyledi.

BUZ PATEN SAHASI MORG OLDU

Yaşanan acıları örnekleri ile anlatan Akar, Kocaeli de olimpik buz paten sahasının morg olarak kullanıldığını, birçok cenazenin namazının dahi kılınamadığını ve deprem gerçeğinin hafızalardan çıkmadığını söyledi. Beklenen İstanbul depreminin boyutunun çok büyük olacağına dikkat çeken Akar, Mecliste birçok defa Depreme ilişkin araştırma önergesi verdiğini ancak sürekli AKP tarafından önergelerin reddedildiğini söyledi.

HALA HASARLI BİNALAR AYAKTA

Deprem konusunda yapılan çalışmaların çok yetersiz olduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli’de deprem sonrası yapılan çalışma da 617 binanın yıkımına karar verildiğini 2012 yılında dönemin Valisi tarafından yapılan çalışma da bu bina sayısının 3756’ya çıktığını söyledi. Akar, bu binalarda 4200 kiracının yaşadığını belirterek, geçen 7 yılda hala bu binaların yıkılmadığını söyledi. Bu binalara tabut ev dediğini belirten Akar, olası İstanbul depreminde bu evlerin yıkılacağını söyledi.

ÜÇ GÜN SONRA UNUTUYORUZ

Deprem sonrasında Mecliste, televizyon kanallarında depreme ve etkilerine ilişkin birçok tartışmanın yapıldığına dikkat çeken Akar ancak bunların üç gün sonra unutulduğunu söyledi.  Önümüzde deprem gerçeği olmasına rağmen hayali projelerle ülkenin zaman kaybettiğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, biz canımız yanmasın diye bağırıyoruz ama iktidar Kanal projesi yapacağız diyor. Kanal İstanbul için 75 Milyar diyeceğinize 75 Milyarla Türkiye’nin tüm konut problemlerini çözelim diyerek AKP Milletvekillerine seslendi.

Japonya da depremlerde 1 Milyon kişide 1, diğer deprem ülkelerinde 1 Milyon da 4 olan ölüm oranının bizim ülkemizde 1 Milyon da 16 olduğunu belirten Akar, alınan deprem vergilerinin de halen nereye harcandığının belli olmadığını söyledi. Önergesine destek isteyen Akar’ın Meclis Araştırma önergesi AKP ve MHP oyları ile reddedildi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL