Akar,AGİT toplantısı için görevlendirildi

Akar Viyana Toplantısında   CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar geçtiğimiz hafta parti görevi nedeni ile Sinop ve Artvin de bulunmuş CHP Artvin İl Kongresinde de Divan Başkanlığı görevini yürütmüştü. Akar,..

Akar,AGİT toplantısı için görevlendirildi

Akar Viyana Toplantısında

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar geçtiğimiz hafta parti görevi nedeni ile Sinop ve Artvin de bulunmuş CHP Artvin İl Kongresinde de Divan Başkanlığı görevini yürütmüştü. Akar, bu hafta da TBMM AGİT-PA Komisyonu üyesi olarak Viyana’ daki AGİT toplantısı için görevlendirildi.

Yaklaşık 3 gün sürecek olan AGİT toplantılarında 100’ün üzerinde ülke temsil edilirken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Ekonomik İşler, Bilim, Teknoloji ve Çevre Komitesi ile Göç Komitesi toplantılarına katılacak.

Konuya ilişkin kısa bir açıklama da bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, yaklaşık 4 Milyona yakın Suriye’liye ev sahipliği yapan Türkiye’de 2018 yılında 268 bin düzensiz göçmen yakalandığını, 2019 yılında bu sayının yüzde 70 artış göstererek 455 bine çıktığını söyledi.

Son dört yılda yakalanan düzensiz göçmen sayısının 1 milyonun üzerinde olduğunun altını çizen Akar, bu rakamlardan da anlaşılacağı gibi bu göç dalgasının sürdürülebilir, tahammül edilebilir olmadığını bu konudaki sıkıntıları da her platformda dile getireceklerini söyledi.

TÜRK HEYETİNDEN IRKÇILIK TEPKİSİ

100’ün üzerinde üyesi olan AGİT-PA toplantılarında Türk heyeti olarak Irçlığa karşı tepki dile getirilirken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’da Almanya’da yaşanan ırkçı saldırıyı kınayarak, Avrupa’da artan ırkçılığın hem Avrupa hem de dünya için bir tehdit olduğunu, tüm ülkelerin ırkçılık konularında kararlı bir duruş sergilemeleri gerektiğini söyledi.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL