Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Akar’dan 16 Ocak Basın Onur Günü Mesajı | Kocaelide Bugün

Akar’dan 16 Ocak Basın Onur Günü Mesajı

TBMM Başkanvekili  Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın  16 Ocak Basın Onur Günü Mesajları   “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyetin ilanından önce, Cumhuriyet ile ilgili düşüncelerini ilk kez Kocaeli’de basın toplantısı düzenleyerek..

Akar’dan 16 Ocak Basın Onur Günü Mesajı

TBMM Başkanvekili  Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın  16 Ocak Basın Onur Günü Mesajları

 

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyetin ilanından önce, Cumhuriyet ile ilgili düşüncelerini ilk kez Kocaeli’de basın toplantısı düzenleyerek açıklamasının yıl dönümü olarak kutlanan Basın Onur gününü, Tüm onurlu gazeteciler adına kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 16 Ocak 1923 tarihinde İzmit’te gerçekleştirdiği basın toplantısında Türk milletine en yakışan yönetim biçimi olan Cumhuriyet fikrini ilk olarak demokrasinin en önemli aracı olduğuna inandığı gazetecilere açıklamıştır.

İzmit’te ki bu tarihi toplantıdan dokuz ay sonra ise Türkiye Cumhuriyeti ilan edilmiştir. Atatürk’ün, ilk ve tek basın toplantısı olma özelliği taşıyan ve kurulacak olan Cumhuriyetimizin basınla paylaşıldığı bu toplantının İzmit’te gerçekleşmesinin, böyle önemli ve anlamlı bir güne ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyoruz.

Ülke yönetimi ile milletimiz arasında çok önemli bir köprü vazifesi gören basınımız, dün olduğu gibi bugünde demokrasi ve Cumhuriyet’in korunmasında önemli bir yere sahiptir. Halkın haber alma özgürlüğüne, tarafsız ve objektif bir şekilde yaklaşan tüm gazeteciler, mesleklerini hep daha yükseğe taşıyacaklardır.

Her meslekte olduğu gibi gazetecilik mesleği içinde onurlu bir çalışma hayatı, mutlaka tarihteki yerini alacaktır.

İlimizde de bu onurlu görevi üstlenen ve başarı ile yürüten yerel ve ulusal basınımızın tüm görevlilerinin Basın Onur Günü’nü kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL