Akar’dan HGS cezalarına ilişkin Kanun Teklifi

Akar, Hızlı Geçiş Soygununa (HGS) Son Verin CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar özellikle kamyon ve uzun yol şoförlerinin şikayet ettiği HGS cezalarına ilişkin Meclise Kanun Teklifi verdi. Zaman zaman eylemlerin..

Akar’dan  HGS cezalarına ilişkin Kanun Teklifi

Akar, Hızlı Geçiş Soygununa (HGS) Son Verin

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar özellikle kamyon ve uzun yol şoförlerinin şikayet ettiği HGS cezalarına ilişkin Meclise Kanun Teklifi verdi.

Zaman zaman eylemlerin de yapıldığı HGS cezaları araç sahipleri için kabus olmaya devam ediyor.  Ceza tutarların 40 Bin TL’leri bulduğu HGS cezalarında düzenleme yapılması için Meclise Kanun Teklifi veren Akar, bu sistemin artık soygun sistemine döndüğünü söyledi.

Sayıştay Uyarıyor Ama Hatalar Devam Ediyor

2012 yılında uygulamasına geçilen HGS sistemine ilişkin bilgi veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bu sistemin yaklaşık 22 Milyon TL yatırımla yapıldığını belirterek, 2019 yılı itibari ile de abone sayısının 142 Milyonu bulduğunu söyledi.

Akar, HGS sistemindeki aksaklıkların sürücüleri mağdur ettiğine dikkat çekerek, bakıyorsunuz 3,75 TL ücretli geçiş için 375 TL’lik bir ücret uygulanıyor bununla da yetinilmiyor kat ve kat cezalar sürücülere geliyor. Yine cezalar 1 yıl sonra dahi bildiriliyor ve ceza tutarları on binleri buluyor. Bu konuda Sayıştay raporları da donanım ve sistem yazılımlarının eski olduğunu yenilenmesi gerektiği belirtilmesine rağmen yıllardır yapılan hiçbir önlem ve tedbir yok.

 

Cezalar 2 Kat Ve Bildirimli Olsun

Yap- İşlet- Devret projesi olarak hayata geçirilen köprü ve otoyolların geçiş ücretlerinin normalde astronomik olduğunun altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, kesilen cezalarla bu tutarların ödenemez duruma geldiğini yapılacak değişikliklerle cezaların maksimum 2 kat olması ve araç sürücülerine bildirimden sonra uygulanmasının yolunun açılacağını söyledi.

Akar’ın verdiği Kanun Teklifi yasalaşırsa hem cezalar yarıya indirilecek hem de araç sahiplerine cezalar tebliğ etmeden cezalar uygulanmayacak.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL