Akıllı Ulaşım Sistemleri kuruluyor

Kocaeli AUS Eylem planı için çalışmalar sürüyor   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2053 Kocaeli Akıllı Ulaşım Sistemleri Eylem Planı kapsamında toplantılara devam ediyor. Bu kapsamda kentteki Akıllı Ulaşım Sistemlerinin geliştirmek amacıyla..

Akıllı Ulaşım Sistemleri kuruluyor

Kocaeli AUS Eylem planı için çalışmalar sürüyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2053 Kocaeli Akıllı Ulaşım Sistemleri Eylem Planı kapsamında toplantılara devam ediyor. Bu kapsamda kentteki Akıllı Ulaşım Sistemlerinin geliştirmek amacıyla toplantılar ve saha gezileri yapılıyor.

 

AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ

Ulaşımda dev yatırımlar gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ulaşım talebini güvenli, çevreci ve konforlu bir şekilde karşılayabilmek için çalışmalarına devam ediyor. 2053 Kocaeli Akıllı Ulaşım Sistemleri Eylem Planı hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, bu plan doğrultusunda kentte Akıllı Ulaşım Sistemleri kuruluyor.

‘2053 KOCAELİ AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ EYLEM PLANI’

Gelişen bilişim teknolojilerinden faydalanılarak Akıllı Ulaşım Sistemlerine yönelen Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli için Akıllı Ulaşım Sistemi bileşenleri içeren şehir içi yol ve yerel trafik kontrolünü barındıran gelişmiş bir şehir yönetim sistemi tasarlamak ve uygulamak için çalışıyor. Bu amaçla 20 Mart 2023 tarihinde sözleşmesi imzalanan ‘2053 Kocaeli Akıllı Ulaşım Sistemleri Eylem Planı‘ projesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

 

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Sözleşme süresi sözleşme imzalanmasına müteakip 380 takvim günü olup 2024 Nisan ayında tamamlanması öngörülen proje için toplantılar devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Akıllı Ulaşım Sistemleri Ölçme ve Değerlendirme toplantısı Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Metin Mutlu Aydın ve Büyükşehir uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

 

SAHA GEZİSİ

Ölçme ve Değerlendirme toplantısı Kocaeli Akıllı Ulaşım Sistemleri uygulamaları ve trafik kontrol ve yönetim sistemlerinin işletilmesi yönetilmesi hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı interaktif bir oturum şeklinde gerçekleştirildi. Toplantı sonunda Akıllı Ulaşım Altyapılarının İncelenmesi, uygulama örneklerini yerinde görmek ve incelemek amacı ile saha gezisi yapıldı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL