Güncel Manşetler

AKSU: “Hatayı Başka Yerde Aramayı Bıraksınlar”

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu ve Belediye meclis üyeleri Ali Uçar ile Zeki Özçelik gazetemize özel açıklamalarda bulundular. Gazetemize yaptıkları hayırlı olsun ziyaretinin ardından ilçe gündemine dair sorularımızı..

AKSU: “Hatayı Başka Yerde Aramayı Bıraksınlar”

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu ve Belediye meclis üyeleri Ali Uçar ile Zeki Özçelik gazetemize özel açıklamalarda bulundular.

Gazetemize yaptıkları hayırlı olsun ziyaretinin ardından ilçe gündemine dair sorularımızı yanıtlayan İlçe Başkanı Yusuf Aksu ve Belediye meclis üyeleri Ali Uçar ile Zeki Özçelik önemli açıklamalarda bulundular.

“SAADET PARTİSİ HER ZAMAN UZLAŞI ZEMİNİ SAĞLAMIŞTIR”

Çayırova Belediyesi yönetimi tarafından 8 yıldır çözülemeyen Emek ve İnönü Mahalleleri’nde ki sorunla ilgili olarak muhalefetin insanları kışkırttığını belirten Belediye Başkanı Şevki Demirci’ye cevap İlçe Başkanı Aksu’dan geldi. Aksu: “Emek ve İnönü Mahallesi’nde yaşanan sorun bugünün soru değil, ama bugün hala çözülmemiş olması ise belediye yönetiminin eksikliğidir. Muhalefetin kışkırtıcılık yaptığını belirten Başkan orada ortamı yumuşatmak adına neler yaptığımızı en iyi bilenlerden. Kaldı ki geçtiğimiz sene bu sorunun daha ileri boyuta taşınacağı sırada vatandaşın yanına giderek olası olayların önüne set çeken yine Çayırova Saadet Partisi olmuştur” dedi.

“EKSİK OLAN İKTİDARIN YAPMASI GEREKENDİR”

Biz hak sahibi insanlara sürekli olarak hukuk ki yollardan hakkınızı arayın her zaman yanındayız şeklinde telkinde bulunduk diyen İlçe Başkanı Aksu: “Emek ve İnönü Mahallesi halkının bir önceki dönemde de şimdide yanında olduk. Gerek meclis üyelerimiz gerekse ilçe teşkilatımız her konuda üzerine düşeni yapmıştır. Bizim görevimiz halkın mağduriyet noktasında yanında olup yol gösterici olmaktır. İktidarın görevi ise o mağduriyeti ortadan kaldırmaktır yani ortada eksik olan iktidarın görevidir” dedi.

“KOMİSYON KURULMASINI SAĞLADIK”

Saadet Partisi olarak konuyla ilgili komisyon kurulmasına da ön ayak olduklarını belirten Aksu: “Meclis üyelerimizin tavsiyesi ile verdiğimiz önerge tüm meclisten destek görmüş ve bir komisyon kurulmuştur. Biz her zaman önemli olan vatandaşın sorununun çözülmesidir dedik. Siyasi hiçbir argümanı konuya dahil etmedik. Komisyon çalışmaları bölge de mini bir referanduma kadar gitti. Fakat burada yine bizlerin içerisinde olmadığı bir sandık çalışması yapıldı. Yapılan çalışmanın gerçek sonuçları yansıtmadığı ise katılımından belli oluyordu” şeklinde konuştu.

“BAŞKAN SORUNU ÖTELEMEKTEN BAŞKA BİRŞEY YAPMADI”

Geçen süreye rağmen ortada atılmış somut bir adım olmadığını da belirten Aksu: “Halkın talebi çok net. Sürekli ertelenen bir sorun var ortada. Sayın Başkan konuyu ötelemekten başka bir şey yapmıyor. 1 Haftalık süre talep edildi en son ama bu süreçte de değişecek bir şey olacağını sanmıyorum. İnsanlar kentsel dönüşüme karşı değiller. Fakat bu belediye yönetimi o insanları o kadar yıprattı ki artık tek istekleri tapulu yerlerinin imara açılması oldu” şeklinde konuştu.

“HATAYI BAŞKA YERDE ARAMAYI BIRAKSINLAR”

Ortada muhalefete atfedilecek bir kışkırtma olmadığının altını çizen Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu: “Geçtiğimiz iptal edilen meclis toplantısında asıl kışkırtmayı gördük. Neredeyse halk ile emniyet güçleri karşı karşıya kalacaktı. Yine bizlerin devreye ara bulucu olarak girmesi ile olası bir olayın önüne geçildi. Yani Başkan, bir yerlerde hata aramayı bıraksın ve halkın mağduriyetini gidersin” dedi.

“İKTİDAR ÜYELERİNİN YAPMADIKLARINI YAPTIK”

Konuyla ilgi konuşan Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Ali Uçar ise “Ortada iyi niyet varsa çözüm çok basit. Başkan meclisi toplar ve bir karar ile vatandaşa istediğini daha doğrusu hakkını verir. Bunu başkanlık oluru ile bile yapabilir, ama bizlerde meclise gelmesi halinde gereken desteği vereceğimizi defaten belirttik. Muhalefet olsun diye muhalefet hiçbir dönem yapmadık. Halkın sorunu çözülsün diye iktidar üyelerinin yapmadığı çalışmaları yaptık. Bizim bu konuda da halkın menfaatini ilgilendiren diğer konularda da siyasi bir beklentimiz olmaksızın niyetimiz bellidir” dedi.

“ÇÖZÜM BULDULARDA BİZ Mİ KARŞI ÇIKTIK?”

Bu sorunun çözüm yolunu mecliste de dile getirdik konuyla ilgili yazılı önergede sunduk diyen Uçar: “İktidar mensupları bir çözüm sundu da biz destek vermedik mi? Sadece zaman kazanıyorlar, başka yaptıkları bir şey yok. Belediye Başkanı defalarca söz verdi, insanların yüzlerine karşı ama sonuç ortada. Bir ay bir hafta derken süreç buralara kadar geldi” şeklinde konuştu.

“PROJELERE JET HIZI İLE ÇÖZÜM BULANLAR, BU SORUNU 3,5 YILDA ÇÖZEMEDİ”

Bir diğer Meclis Üyesi Zeki Özçelik ise konuyla ilgili olarak şunları belirtti: “Burada mahalle halkına sorulmadan bir iş yapılmış. Mahalle halkının bile daha sonradan haberinin olduğu bir projeye tepkisi normaldir. Ziyaettin Akbaş döneminde yapılan ve halka sunulan proje o dönem kabul görmediği gibi üzerinde yapılan ufak değişikliklerle bu yönetim tarafından tekrar halkın önüne sunulmuştur. Belediye Başkanına şunu sormak lazım; Sosyal Hizmet Restauratı için, KentPark için, Hobi bahçeleri için jet hızıyla karar alan imar durumlarına bakılmaksızın çalışma yapan belediye bu mağdur insanların 8 yıldır devam eden sorununu 3,5 yıl gibi bir sürede neden çözemez?”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL