Aksu’dan Demirciye 6 soru

Çayırova ilçesinde kamuoyunu meşgul eden yerel yönetim odaklı tartışmalar ranta dayalı ve hukuksuz uygulamalara sebep olduğu ileri sürülerek toplumun her kesiminden tepki çekmeye devam ediyor. Konuya dair bir açıklamada Saadet..

Aksu’dan Demirciye 6 soru

Çayırova ilçesinde kamuoyunu meşgul eden yerel yönetim odaklı tartışmalar ranta dayalı ve hukuksuz uygulamalara sebep olduğu ileri sürülerek toplumun her kesiminden tepki çekmeye devam ediyor. Konuya dair bir açıklamada Saadet Partisi Çayırova ilçe başkanı Yusuf Aksu’dan geldi. Gündeme gelen konuları sadece etik boyutuyla değerlendirmenin Çayırova halkına yapılmış en büyük haksızlık olduğunu ifade eden Aksu, kanunları ve hukuku çoğunluk bizde diye kendi rantınıza göre düzenlerseniz bu aynı zamanda AHLAKİ ve HUKUKİ olmaz. Toplum vicdanı da bunu kabul etmez. Siyasi sorumluluğumuz gereği ve bu ilçenin bir evladı olarak Çayırova halkının da merak ettiği ve gördükleri her yerde bize sordukları bu soruları bizde asıl muhatabı olan Belediye Başkanına sorarak Çayırova halkının sesi olmaya devam ediyoruz dedi.

ÇAYIROVALI SORUYOR!

SORU1: Çayırova Belediyesi’nde 4 yıl görev yapan Başkan Yardımcısı Fikriye Çelik Neden Görevden Alındı?

SORU2: Ulusal medyaya kadar yansıyan “Milyonluk arsa sahibi başkan yardımcısı” haberleri sonrası görevden alındığı söylenen ama görevine devam eden Başkan Yardımcısı Refik Tartar’ın yetkileri ve bağlı müdürlükleri vekâleten özel kalem müdürlüğüne devredilmişti. Peki Fikriye Çelik’in başkan yardımcılığı döneminde kendisine bağlı olan birim müdürlükleri ve yetkiler kime yada hangi makama devredildi?

SORU3: Teknik Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Refik Tartar’ın yetkilerinin vekâleten devredildiği özel kalem müdürü Cengiz Gürkan’ın almış olduğu bu yetkiler ile ilgili iş tecrübesi ve akademik kariyeri nedir?

SORU 4- Yerel seçimlere 6 ay kaldı. Bu zaman zarfında Çayırova’nın ihtiyaç sıralamasının ilk üç sırasında yer alan Kent Meydanı, Küçük Sanayi Sitesi ve Devlet Hastanesi projelerinin temel atımı yapılacak mı?

SORU 5- Hali hazırda Başkan Yardımcısı kadrosunda yer alan, yaptığı arsa alımları etik değildi diyerek görevden aldığını iddia ettiğiniz ama yalnızca yetkilerini aldığınız Refik Tartar, neden Mayıs ayından bu yana ücretsiz izinde? Kendisi bundan sonra Çayırova’ya geri dönüp belediyede çalışmaya devam edecek mi?

SORU 6- Belediyede sizin dönemizde müdür olarak göreve başlayan bir akrabanızın babası tarafından Çayırova’da birçok kıymetli arsanın satın alındığı iddiaları var. Bu satın alımların ne kadarlık kısmı belediye hisseli arazidir? Eğer Refik Tartar’ın yaptığı etik değilse akrabanız olan bu müdürün yaptığı etik midir?

VATANDAŞIN MERAK ETTİKLERİNİ, SORMAYA VE SORGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL