‘Aktif ve Sağlıklı Yaşlanmak’ konferansı düzenlendi

Darıca İlçe sağlık Müdürlüğü ve Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YAS-DER) işbirliği ile 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle Aktif ve Sağlıklı Yaşlanmak konulu konferans düzenlendi. Dr. Şeyma Başdemir..

‘Aktif ve Sağlıklı Yaşlanmak’ konferansı düzenlendi

Darıca İlçe sağlık Müdürlüğü ve Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YAS-DER) işbirliği ile 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle Aktif ve Sağlıklı Yaşlanmak konulu konferans düzenlendi.

Dr. Şeyma Başdemir konferansta yaşlılığa bağlı, Diyabet, Kalp, Demans, Ev Kazaları ve Depresyon gibi çeşitli rahatsızlıklar hakkında Sinevizyon gösterimi ile bilgilendirmede bulundu. Başdemir,bilgilendirmenin ardından katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Etkinlikte kurulan organ bağışı standında katılımcılara organ bağışı hakkında bilgiler verildi organ bağışında bulunmak isteyenlerin kayıtları yapıldı ayrıca katılımcılara çiçek hediye edildi.

Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YAS-DER) Başkanı Kudret Sekban, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nda Ülkemizde yaşlılığa bakış açısının geleneksel değerler çerçevesinde saygı duyma ve koruma boyutundan daha ileriye götürülerek, aktif yaşlanma bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla yaşlanma ve yaşlılık sürecinde sağlık ve sosyal sorunlarının önemi üzerinde durulması amaçlandığını söyledi. Sekban konferansa katkı sağlayan Darıca İlçe sağlık Müdürlüğü personeline ve katılımcılara teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL