AKUT,Kocaeli AFAD’ı Ziyaret etti

AKUT Genel Başkanı Recep Şalcı ve Kocaeli İl Sorumluları Kocaeli AFAD’ı ziyaret ederek ortak çalışma alanlarını değerlendirdi. Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul’un ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete AKUT Genel Başkanı..

AKUT,Kocaeli AFAD’ı Ziyaret etti

AKUT Genel Başkanı Recep Şalcı ve Kocaeli İl Sorumluları Kocaeli AFAD’ı ziyaret ederek ortak çalışma alanlarını değerlendirdi.

Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul’un ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete AKUT Genel Başkanı ile birlikte İl sorumluları İzzet Karaköse ve Oktay Zafer, eğitim sorumlusu Hanife Öcal ve operasyon sorumlusu Mehmet Oğuzhan Özkurt da katıldı.

AFAD Müdahele Şube Müdürü Ümit Çiğdem ve Eğitim Şube Müdürü Selim Biçer’in de hazır bulunduğu ziyarette, AKUT ekiplerinin afet ve acil durum müdahale operasyonlarında çalıştıkları kurumlardan izinli sayılması konusu değerlendirildi.

Ortak yapılması tasarlanan doğada arama kurtarma eğitimlerinin planlanmasının kararlaştırıldığı ziyarette AKUT Genel Başkanı Recep Şalcı, AKUT olarak Afet Yönetimi Karar Destek Sistemine (AYDES) olay tanımlaması yapma yetkisini AFAD Başkanlığından aldıklarını, buna yönelik olarak ekiplerinin AYDES eğitimine hazırlandıklarını söyledi.

Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul da, gönüllü arama kurtarma kuruluşlarının akreditasyon süreci henüz tamamlanmamış olsa da AFAD Başkanlığımız ile AKUT arasında geçen yıl yapılan işbirliği protokolü ile AKUT’un operasyonel kabiliyetinden ve arama kurtarma potansiyelinden daha sık istifade etmeye başladıklarını vurguladı.

Tekoğul “Halen İlimizde ikamet eden ve AKUT Kocaeli eski Şube Başkanı olan Recep Beyin AKUT Genel Başkanı olması tüm AFAD ailesini mutlu etmiştir. Kocaeli bağlamında birlikte operasyon tecrübelerimizden yakinen tanıdığımız Recep Başkan ve AKUT ekibiyle yakın mesaimizin bundan sonra artarak devam edeceğine inanıyor ve ziyaret dolayısıyla teşekkürü borç biliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL