Dünya Genel Politika

“ALINAN KARAR TAM ANLAMIYLA BİR PROVOKASYONDUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Amerika’nın Kudüs’le ilgili kararının bizim nazarımızda hiçbir hükmü, hiçbir geçerliliği yoktur. Kudüs senelerdir Filistinlilere özellikle devlet terörü uygulayan bir ülkenin insafına terk edilemez. İşte sizlere Filistin haritalarını gösterdim,..

“ALINAN KARAR TAM ANLAMIYLA BİR PROVOKASYONDUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Amerika’nın Kudüs’le ilgili kararının bizim nazarımızda hiçbir hükmü, hiçbir geçerliliği yoktur. Kudüs senelerdir Filistinlilere özellikle devlet terörü uygulayan bir ülkenin insafına terk edilemez. İşte sizlere Filistin haritalarını gösterdim, nerelerden nereye geldi. Bunu ancak işgalciler yapar, devlet terörü estirenler yapar. Kudüs’ün kaderi 1967’den beri hiçbir hukuk, ahlak tanımadan Filistinlilerin topraklarını gasp eden işgalci bir devletin ellerine bırakılamaz. Bunun adı kuzuyu vahşi bir kurda teslim etmek olur. Kudüs, bizim gözbebeğimizdir. Kudüs, bizim ilk kıblemizdir. Kudüs, bizim için bir kırmızı çizgidir, bu böyle bilinsin. Hatta 1,7 milyarlık İslam aleminin kırmızı çizgisidir. Yüreğimizin bir parçası Mekke ve Medine neyse, diğer yarısı da Kudüs’tür. Alınan karar tam anlamıyla bir provokasyondur.”

Bu provokasyonun arkasında Evangelistlerin olduğunu belirten ve “Bunu bizzat zaten Sayın Başkandan dinlemiş birisiyim, süreci biliyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açık söylüyorum; Müslümanlar gibi Hristiyanların da Kudüs üzerindeki haklarını ayaklar altına alan bu karara biz asla rıza göstermeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

“TEPKİMİZİ GÖSTERİRKEN HUKUKTAN VE DEMOKRASİDEN KESİNLİKLE AYRILMAMALIYIZ”

İslam dünyası ve Hristiyan dünyasından liderlere davette bulunduğunu ifade ederek, Çarşamba günü konu ile ilgili olarak, İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Liderler Zirvesi’ni toplayacağını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Buradan dünyaya bir sonuç bildirgesiyle açıklamamızı yapacağız. Hukuk ve meşruiyet mücadelesini sürdüreceğiz. Tabii ki bütün bunları yaparken de hukuki süreci yine aynı şekilde dikkatlice takip edeceğiz. Bu toplantıda İslam dünyasının liderleriyle tek ses, tek vücut olarak tepkimizi ortaya koyacak, Kudüs’ün statüsünün korunması noktasında ne gibi adımlar atabileceğimize karar vereceğiz”

Zirveden sonra, İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak ve Arap Ligi Başkanı olarak Ürdün Kralı II. Abdullah’la birlikte Çarşamba günü birlikte mesajlarını vereceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zirvenin ve orada sergilenecek vahdet tablosunun birilerine gerekli mesajı vereceğine inanıyorum. Yol erkenken dönmek lazım” dedi.

Müslümanların, sonuna kadar haklı oldukları böylesi bir meselede kışkırtmalara gelerek işgalcilere malzeme vermemesi gerektiğini de vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları ekledi: “Tepkimizi gösterirken hukuktan, suhuletten ve demokrasiden kesinlikle ayrılmamalıyız. Biz asla ırkçı değiliz, olamayız. Biz asla ayrımcı olamayız. Biz asla tek bir masumun saçının teline dahi zarar vermeye veya bu yola gitmeye tevessül edemeyiz. Aksi takdirde mücadele ettiğimiz zalimlerden bizim ne farkımız kalır? Kudüs’teki gelişmelerin incittiği, öfkelendirdiği, hayal kırıklığına uğrattığı tüm kardeşlerimi bu konuda dikkatli olmaya davet ediyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL