“Altın Bilezik” öğrencilere rehber olacak

BU KİTAP GENÇLERE REHBER OLACAK Gölcüklü eğitimci Erol Demir öğrencilere rehber olacak “Altın Bilezik” adlı kitabını Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’i ziyaret ederek hem tanıttı, hem de hediye etti…

“Altın Bilezik” öğrencilere rehber olacak

BU KİTAP GENÇLERE REHBER OLACAK

Gölcüklü eğitimci Erol Demir öğrencilere rehber olacak “Altın Bilezik” adlı kitabını Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’i ziyaret ederek hem tanıttı, hem de hediye etti. Sezer kitabı incelerken, tüm öğrencilerin okuması gerektiğini dile getirdi. Demir ise kitap hakkında kısa bir bilgi verdi.

Gölcüklü eğitimci Erol Demir öğrencilere rehber olacak “Altın Bilezik” adlı kitabını Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’i ziyaret ederek hem tanıttı, hem de hediye etti. Kitabı inceleyen Başkan Sezer, çok önemli bilgiler yer aldığını dile getirdi ve her gencin bu kitabı mutlaka okuması gerektiğini belirtti.

“MESLEKİ EĞİTİM ADINA GÜZEL GELİŞMELER YAŞANIYOR”

Kitabın yazarı Demir ise verdiği bilgi de, “Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya SELÇUK tarafından 2023 Eğitim Vizyonu açıklanması ve sonrası mesleki eğitim konusunda kamuoyundaki açıklamalar ve gelişmeler, modelimle ve yazılarımla büyük oranda örtüşünce savunduğum fikirlerin artık doğru ve başarılı olacağına olan inancımı ve cesaretimi daha da artırdı.

Son aylarda ülkemizde mesleki eğitim adına güzel gelişmeler oluyor. Öncelikle 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde planlanan ve hedeflenen noktaya ulaşmak için çalışmaların sistematik düzenlemelere dönüştürülmesi gerekiyor. Önceki yıllara göre mesleki eğitim kamuoyunda daha fazla gündem oluyor. Yerli ve milli projelerin gerçekleştirilmesine, üretim, istihdam ve kalkınmamıza inşallah bu çalışmaların katkısı olacaktır. On yıldır yazılı sözlü söylediklerimizin şimdi hayata geçirilmesine seviniyorum ancak kaybettiğimiz zaman ve gençlere de üzülüyorum.

KİTABIN İÇERİĞİNDE NELER VAR?

Bu itibarla bilgi, birikim, gözlem, tecrübe ve hayallerimi ülkem için kâğıda dökerek hizmete sunmak istedim. Maalesef biz öğretmenlerde hele de atölye ve meslek dersi öğretmen ve yöneticilerinde yazma alışkanlığı yaygın değil. Yakın dönemde yayınlara bakıldığında mesleki eğitim konusunda yazılmış yayın neredeyse yok olan da bize ulaşmadı, haberimiz olmadı.

Bir yıl boyunda her hafta düzenli olarak farklı konu ve başlıkta iki üç sayfalık yazdığım yazılarımı “ALTIN BİLEZIK” ismiyle yayına hazırladık. Kitapta içerik olarak sadece mesleki eğitim değil, ortaokuldan liseye, okul ve meslek seçimine hayatımıza giren dijital dünya ve robot teknolojisine, ahilik sisteminden üniversiteye, sanayi, üretim, sektör, istihdam ilişkisine, hayat boyu öğrenmeye, yurtdışındaki eğitim örneklerine eğitim sistemi ve politikalarının değerlendirilmesine, iş hayatında başarılı olmaya, hayırseverlere olmak üzere birçok konuya yer vermeye çalıştım.

EROL DEMİR KİMDİR?

1967 yılında Gölcük’te doğdu. Esnaf ve zanaatkâr bir ailenin çocuğu olarak terzi. marangoz. sıhhi tesisat oto elektrikçilik ve elektrik tesisatçılığı mesleklerinde çıraklık yaptı. Piyale Paşa İlkokulu, Gölcük İmam Hatip Ortaokulu, Gölcük Endüstri Meslek Lisesi Gemi Elektroniği ve Haberleşme Bölümü mezunu. Anadolu Üniversitesi Bilecik Meslek Yüksekokulu Elektronik programını ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. Donanma Komutanlığı Gölcük Tersanesi Gemi Yapım Bölümü Elektronik ve Ölçü Aletleri Atölyesinde ve Dilovası Netaş’ta staj yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme Yöneticiliği alanında yüksek lisansını “Eğitim Yöneticilerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri” konusunda teziyle tamamlamıştır. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesinde işletme alanında doktora öğrencisidir.

1990 yılında Türk Kablo fabrikasında kalite kontrol teknisyeni olarak çalıştı. Öğretmenlik hayatına 1991 yılında Hakkâri’de başladı. 1994 yılında Gölcük Mesleki Eğitim Merkezi’ne elektronik öğretmeni olarak atandı. 1995 yılında müdür yardımcısı oldu. 2000 yılı şubat ayında Gölcük Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü oldu. 2003 yılında Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak çalışmaya başladı. Aralık-2007 ile Haziran-2016 arası İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube müdürü olarak çalıştı. 2016 yılı temmuz ayından itibaren Bakırköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğündeki görevine devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk sahibidir.

*Kitabı okumak isteyenler öğrenciler internetten satın alabilirler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL