Genel Güncel İzmit Manşetler Surmanset Yaşam

Ani yağışlara karşı geniş çaplı temizlik

Ani yağışlara karşı menfez ve mazgallar temizlendi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ile İSU Genel Müdürlüğü ile son günlerde meydana gelen ani yağışlara karşı dere,..

Ani yağışlara karşı geniş çaplı temizlik

Ani yağışlara karşı menfez ve mazgallar temizlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ile İSU Genel Müdürlüğü ile son günlerde meydana gelen ani yağışlara karşı dere, menfez ve yağmur suyu hatlarında geniş çaplı temizlik çalışması yaptı.

 

GENİŞ ÇAPLI TEMİZLİK

Meteoroloji’nin Kocaeli için yaptığı yağış uyarısına karşı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşen yağışlar sonrası tıkanan mazgallar ekipler tarafından açıldı. Ayrıca dereler ve yağmur suyu hatlarında da geniş çaplı temizlik çalışması yaptı.

 

75 KİŞİLİK EKİPLE ÇALIŞMA

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ile İSU Genel Müdürlüğü ekipleri şiddetli yağış uyarılarının ardından harekete geçti. 15’er kişiden oluşan 5 ekip; Rafet Karacan Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Demokrasi Caddesi, İzmit Yürüyüş Yolu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sahil otoparkında geniş çaplı temizlik çalışması yaptı. 

TÜM MAZGALLAR TEMİZLENDİ

Ekiplerin bir kısmı mevsim normalleri üzerinde yaşanan yağış sonrası tıkanan mazgal ve menfezleri temizledi. Mazgal demirleri kaldırılarak içerisinde biriken ve su baskınlarına neden olabilecek artıklar toplandı. Yapılan çalışmalar ile yaşanabilecek su baskınlarının önüne geçilmiş oldu. 

SOKAKLARDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Mazgalların yanı sıra ekipler sokakların da temizliğini gerçekleştirdi. Olası bir yağışta mazgal ve menfez giderlerini tıkayabilecek kuru ağaç dalları ekipler tarafından budandı. Kaldırım ve yol kenarlarında bulunan otlar da çim biçme makineleriyle temizlendi.

 YAĞMUR SUYU HATLARI KONTROL ALTINDA

İSU ekipleri ise dere ve yağmur suyu hatlarında temizlik çalışması yaptı. Kanal açma araçları ile yağmur suyu hatlarının kontrolleri yapıldı. Yapılan çalışmalarda giderlerde yaşanan tıkanmalar araçla açıldı. Yağış sonrası biriken atıklar raçla çekilerek temizlenerek, yağmur suyu hatlarında yaşanabilecek tıkanmaların önüne geçildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL