Anlamlı Açılış

Anlamlı Açılışta Vali Yavuz ile Şehit Yakınlarımız ve Gazilerimiz Bir Aradaydı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Kocaeli Şubesi ile Şehit Yakınları..

Anlamlı Açılış

Anlamlı Açılışta Vali Yavuz ile Şehit Yakınlarımız ve Gazilerimiz Bir Aradaydı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Kocaeli Şubesi ile Şehit Yakınları ve Gaziler Kültür Evi Hizmet Binası açılış töreni Valimiz Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Törene Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Milletvekilleri; Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Siyasi Parti İl Başkanları, Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, Şehit ve Yetimler Derneği Kocaeli Şube Başkanı ve şehit babası Şaban Arlı ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören; aziz şehitlerimiz ve merhum gazilerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılan dualar ile devam etti.

Daha sonra  Şehit ve Yetimler Derneği Kocaeli Şube Başkanı ve şehit babası Şaban Arlı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’da selamlama konuşması gerçekleştirerek Şehit Yakınları ve Gaziler Kültür Evinin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Protokol üyeleri ile davetlileri selamlayarak konuşmalarına başlayan Vali Seddar Yavuz geçmişten ders alınmasının önemine vurgu yaparak konuşmalarına şöyle devam etti; “Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıl dönümünü hep beraber coşkuyla kutladık. Bir kez daha millî mücadeleyi hatırladık, yapılan fedakârlıkları bir kez daha yad ettik, bir kez daha böylesine acılar yaşamamak için dersler çıkardık, bir kez daha nasıl güçlü olacağımızı sorguladık. Kuruluş ve yıl dönümlerini aslında sadece kutlama ve sevinç günleri olarak değil, aynı zamanda tefekkür günleri olarak da değerlendirmek gerekiyor. Bu vesileyle birkaç hususu hatırlatmak istiyorum; birincisi bu topraklarda güçlü olmak, kalıcı olmak istiyorsak caydırıcılığımızı arttırmalıyız. Bunu da bilim ve teknolojiyi, şu son dönemde de dijital çağı yakalamak ve bu konuda caydırıcı olmak gerekiyor. Özetle savunma sanayiinde güçlü olmak, elektronik harp teknikleri konusunda dünya ile yarışmak gerekiyor. Diğer taraftan birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek, kardeşliğimizi pekiştirmek, iç huzurumuzu sağlamak, İman ve inançla hem dinimize hem inancımıza, hem de kültürümüze sahip çıkmak gerekiyor. Biz artık geçmişte olduğu gibi ağıtlar yakmayalım istiyoruz. Bu millet elbette söz konusu vatansa canından vaz geçer, şehadete gül bahçesine girercesine koşar. Ancak aslolan hiçbir vatandaşımızın saçının teline zarar gelmemesini sağlamaktır. Bunun için caydırıcılıktan bahsediyoruz.

 

Bu Şehirde Huzur, Birlik Beraberlik ve Kardeşlik Var

Vali Yavuz, konuşmalarının sonunda ise şunları söyledi: “Buradaki şehit ailelerinin hepsini yakinen tanıyorum. Hepsini muhabbetle kucaklıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatları hep bu yönde. Zaten içimizden gelen bir sevgi,  şefkat ve muhabbet var. Kahraman gazilerimizle zaten hep beraberiz. Biz onların emrinde ve hizmetinde olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Kardeşliğimizi pekiştirelim. Her zaman söylediğim bir şey var; Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz kurumsal alt yapısı ve kapasitesi ile sunduğu hizmetler bakımından Türkiye’deki birçok belediyeye rol model olabilecek bir belediyedir. Bu şehirde huzur, birlik, beraberlik ve kardeşlik var. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine yaptıkları bu güzel ve örnek çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Birlik, beraberliğimiz ve kardeşliğimizle hep beraber inşallah bu ülkeye çok daha güzel hizmetler yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devletine güvenin, ay yıldızlı al bayrağımıza sahip çıkın, birbirimizi sevelim kucaklaşalım, emin olun bu milleti hiç kimse mağlup edemez. Ne zaman biz bir sıkıntı yaşadıysak kendi içimizdeki sorunlardan yaşadık. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet, şükranla yâd ediyoruz. Bugüne kadar bu devlete, millete hizmet etmiş devlet büyüklerimize, bilim insanlarımıza ve kısacası her bir ferdimize çok teşekkür ediyoruz.” diyen Vali Yavuz, Şehit Yakınları ve Gaziler Kültür Evinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Mikail Özkan’ın yapmış olduğu dualar ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Kocaeli Şubesi ile Şehit Yakınları ve Gaziler Kültür Evi Hizmet Binasının açılışı gerçekleştirildi.

Tören; Vali Yavuz ve beraberindeki protokol üyelerinin açılışı yapılan hizmet binasını gezmeleri ve toplu fotoğraf çekilmeleri ile son buldu.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL