ARDAKON İstanbul Kartal’da hizmet verecek

Ardahan’ın Umudu; ARDAKON Kısa adı ‘ARDAKON’ olan Ardahan Konfederasyonu Genel Merkez binası yoğun bir ilgi ve görkemli bir törenle hizmete açıldı. 20 Şubat 2022 tarihinde faaliyete geçen ARDAKON’un genel merkezi..

ARDAKON İstanbul Kartal’da hizmet verecek

Ardahan’ın Umudu; ARDAKON

Kısa adı ‘ARDAKON’ olan Ardahan Konfederasyonu Genel Merkez binası yoğun bir ilgi ve görkemli bir törenle hizmete açıldı.

20 Şubat 2022 tarihinde faaliyete geçen ARDAKON’un genel merkezi İstanbul Kartal’da hizmet verecek.

Kurucu Genel Başkan Sami Atıcı, yönetim kurulu üyeleri, birçok Ardahanlı ve davetlinin teşrifi ile kurdelesi kesilen Genel Merkez binası açılış programı büyük beğeni topladı.

Açılışa; KKTC Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı , Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Meclis üyeleri, akademisyenler, bürokratlar, iş insanları, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları, sanatçılar ve çok sayıda misafirden oluşan yoğun katılım ARDAKON’un gücünü de bir kez daha gözler önüne serdi.

Dünya Ardahanlılar Birliği

Yönetim kurulu üyelerinin tanıtımının ardından başlayan törende, açılış konuşmasını ARDAKON Genel Başkanı Sami Atıcı yaptı.

Atıcı, ”Bugün 27 Mayıs, Ardahan’ımızın il oluşunun 30’uncu yılı. Serhat şehri Ardahan’ımızın il olmasına itaf ettiğimiz Ardahan Konfederasyonu (ARDAKON) Genel Merkez binamızın açılışını sizlerle yapmanın onurunu yaşıyoruz” dedi.

İstanbul’daki Ardahan olduklarını belirten Atıcı, Ardahan’ın değerine değer katan ilçeleri; Posof’un doğal güzelliğine, Damal’ın Atatürk silüetine dikkatleri çekti.

Hanak ve Göle’nin Ardahan’ın kalkınmasına verdiği katkı, Çıldır’ın gölü, turizmi ile sınır kapılarının şehire sağladığı ticari ilişkilere de değinen Başkan Atıcı; “bu özelliklerin geliştirmesi  ilimizin kalkınması için  gerekli plan ve projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor, ARDAKON temsilcileri olarak ilim, bilim, teknik ve teknolojik adımlarla Ardahanı kalkındırmayı hedefledikleriyoruz” dedi.

Atıcı sözlerini; Atatürk’ün ‘birlik ve beraberliğin önünde yanlızca ölüm durur’ cümlesi ile sonlandırdı.

Törende konuşan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir “Ardahan bir taraftan doğduğumuz, bir taraftan doyduğumuz yer olmasının yanında bizi  biz yapan topraklardır” dedi.

ARDAKON’un sinerjisinin daha ileriye taşınacağını ve bu yolda Başkan Sami Atıcı’ya güvendiklerini ifade eden Şayir; “O hayal etti ve görüyorum ki, hayallerinin çok üstüne çıktı. diyerek ARDAKON Başkanı ve Yönetimini tebrik etti.

Ardahan’ın önemine ve doğal güzelliklerine de dikkat çeken Hamza Şayir,’ “Damal’daki Atatürk sülietini görmeyen sözde Atatürkçüler gidip orayı görsünler” dedi.

Ardahanlının Tarifini Yaptı

Şayir; “Ardahanlıyım deyip Çıldır’da balık yememişsen, Şeytan Kalesi’ni görmemişsen, orayı turizme açmamışsan, Ilgar Dağı’nın soğuk havasında su içmemişsen, Posof’un meyvelerinden tatmamışsan , Kura Nehri’nden balık tutmamış karpuz yememişsen , Hoçuvan’ın yaylalarında at sürmemişsen , hele de gidip Göle’de kaşarıbu tatmamışsan, Çıldır’ın dağlarında kurutulmuş kazı yememişsen, ben sana Ardahanlı demem” ifadelerini kullandı.

ARDAKON’un onur konuğu KKTC Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı  Erhan Arıklı ise yaptığı konuşmada;

“12 yaşında memleketimden ve ülkemden ayrılarak, ayrı bir coğrafyada yaşayıp, yıllar sonra sizlerle karşılaşmak, toprağına kurban olduğum Ardahan’ımın Yanlızçam’ı, Damal’ı, Hanak’ın yaşamak büyük mutluluk.

Bu mutluluğu bana yaşatan ve bir kez daha memleket havası teneffüs etmeme vesile olan Sayın Başkanım Sami Atıcı’ya  teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Arıklı; “Hiç bir makamın bana vermiş olduğu şeref Ardahanlı olmanın vermiş olduğu şerefden daha üstün değildir. Kısa bir süre önce Ardahan Yanlızçam’a gittiğini, asıl amacının tatil olmadığını, çocuklarına ve torunlarına doğduğu toprakları tanıtmak istediğimi ifade eden Arıklı;

“Alanında başarıya ulaşmış  bilimden sanata, iş dünyasından medyaya ve siyasal dünyaya kadar değer kazanmış ne kadar çok insanlarımız var.

Ardahana hizmet amaçlı kurulmuş olan ARDAKON’u bir kez daha kutluyorum. Büyük bir boşluğun doldurulduğunun görmekten gurur duydum’ dedi.

Arıklı, Başkanımıza neyi hedeflediğini sorduğumda, Ardahan’ın dışında marka olmuş insanları Ardahan’a götürmek istediğini söyledi. Ben de, ilk sıraya beni yaz Başkanım’ dedim.

Ardından söz alan, Uluslararası Akradidasyon Genel Başkanı Fatih Sinan Yılmaz:

“ARDAKON 172 ülkede tanınmasına vesile olan Türkiye’nin en prestijli ödülü almıştır. KKTC ve Yurt dışında yaşayan Ardahan’lıların iş birlikteliklerini sağlayan, Hemşehri mekan  sosyal sorumluluk projesi ile 2022 yılının en başarılı sivil toplum kuruluşu ARDAKON seçilmiştir” diyerek hediyesini ARDAKON başkanı Sn. Sami Atıcı ve Yöntim Kuruluna taktim etti.

Programda; Halk Ozanı Yener Yılmazoğlu’nun Ardahan temasına vurgu yapan şiiri, ses ve yorumu ile açılışa renk kattı.

Laborant ve Türk Dili ve Edebiyat Bölümü öğrencisi olan Ayşe Gül Korkut’un yazdığı “Fikrimin ince gülü” ve Turgut Uyar’a ait olan ” Türkiyem ” adlı şiirleri katılımcılardan beğeni topladı.

Açılış programı;

İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü öğrencisi Cansu Yolcu’nun; yöre şarkılarını seslendirerek konuklara keyifli anlar yaşattığı konser dinletisiyle son buldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL