Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Artistik Buz Pateni Türkiye Şampyonasına davet! | Kocaelide Bugün

Artistik Buz Pateni Türkiye Şampyonasına davet!

Buz Pateni Federasyonu tarafından 2018 Kasım ayı içerisinde Kocaeli il temsilcisi olarak ataması gerçekleştirilen ve Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Vedat Tortumluoğlu, önümüzdeki hafta sonu (..

Artistik Buz Pateni Türkiye Şampyonasına davet!

Buz Pateni Federasyonu tarafından 2018 Kasım ayı içerisinde Kocaeli il temsilcisi olarak ataması gerçekleştirilen ve Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Vedat Tortumluoğlu, önümüzdeki hafta sonu ( 21-23 Aralık) İlimizde gerçekleşecek olan Artistik Buz Pateni Türkiye Şampiyonasına tüm Kocaeli halkını çocukları ile birlikte katılmaya davet ederken Buz Pateni hakkında da bazı bilgiler verdi.

Kış sporlarından birisi olan buz pateninin faydaları saymakla bitmez

Orta kulak dengesini, sağlayan tek spor buz patenidir. Bel ve boyun fıtığını önler. Aynı zamanda sinir sistemini en iyi geliştiren spor buz patenidir. Avrupa’da orta öğretim seviyesinde tüm okullarda mecburi ders olarak okutulan buz pateni Hollanda’da milli spor olarak ilan edilmiştir. Buz pateni hemen hemen her yaşta öğrenilebilen, hem eğlenceli hem vücudu çok iyi bir şekilde çalıştıran spor dallarından birisidir.

Bir saatlik bir buz pateni sonrasında kişiden kişiye değişmekle birlikte 700-900 kalori harcayabilirsiniz.  Buz Pateni 1 Saatlik Buz Pateni Antrenmanı Yaklaşık 8 Kilometrelik Koşuya Denk Sayılabilecek Özelliktedir. Buz pateni ayak bileklerine, dizlere çok az yük bindirir. Bu sayede diz problemi olan kişiler için uygulanacak bir spor dalıdır (Profesyonel eğitmenler aracılığı ile öğrenilen durumlar için geçerli, sıçrama, dönme vb. akrobasi hareketleri için geçerli değildir).

         İşte size Buz Pateni Yapmanız İçin 5 Neden

  • Düzenli olarak yapılan buz pateni antrenmanları ile kalp damar dolaşım sistemi güçlenir.
  • Vücudumuz çocukluğundan beri yürüyüş, koşu ve bisiklet gibi fiziksel aktivitelere alışkın olduğundan ötürü, buz pateni seansları vücudun ve zihnin farklı şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır.
  • Günlük hayatta iş, çevre ve aile ile birlikte gelen stresi düzenli buz pateni seansları ile üzerinizden atabilirsiniz.
  • Yüksek kalori harcatma özelliğinden dolayı buz pateni kilo vermek isteyen bireyler için çok faydalı sayılacak bir fiziksel aktivitedir.
  • Düzenli olarak yapılan buz pateni antrenmanları ile fiziksel dayanıklılığınız artar. Bu sayede günlük hayatta daha zinde, daha hareketli, yüksek enerjili  ve yorgunluğa karşı daha dirençli olursunuz.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL