“Artıya Geçirmeyi Başardık”

İzmit Belediyesi 28 Milyon Bütçe Fazlası Verdi  Faaliyet raporu sunumu gerçekleştiren İzmit Belediye Başkanı Avukat Fatma Kaplan Hürriyet, tüm ekonomik krize karşılık artan gelirler sayesinde 2021’de 28 milyon lira bütçe..

“Artıya Geçirmeyi Başardık”

İzmit Belediyesi 28 Milyon Bütçe Fazlası Verdi

 Faaliyet raporu sunumu gerçekleştiren İzmit Belediye Başkanı Avukat Fatma Kaplan Hürriyet, tüm ekonomik krize karşılık artan gelirler sayesinde 2021’de 28 milyon lira bütçe fazlası verdiklerini söyledi

Mecliste 2021 yılı faaliyet raporu ve bütçe gerçekleşme oranlarını açıklayan Başkan Hürriyet, “Beton 240 lira iken şu anda fiyatı neredeyse 800-1000 liraya vardı. Bu kadar olumsuzluğa rağmen gelir bütçesinin yüzde 109, gider bütçesinin yüzde 99,97 oranında gerçekleşmesi bütçe disiplini anlamında oldukça başarılı bir sonuçtur. Sadece Kocaeli’de değil Türkiye’deki birçok belediyenin faaliyet durumuyla karşılaştırdığımızda bir ilçe belediyesi olmamıza rağmen ciddi bir başarıya ulaştık. Bu sayede artı 28 milyon bütçe fazlası oluşmuş durumda.

Artıya Geçirmeyi Başardık

İlk senemizde bizden önceki dönemin 2018 yılının harcamaları bizim dönemimizde muhasebeleştirildiği için 51 milyon gibi bir borç ödememize rağmen o dönemde -47 milyon bütçe açığı oluşmuştu. Bizim kendi bütçemizi oluşturduğumuz 2020 yılında artıya geçirmeyi başarmıştık ve gelirde de giderde de yüzde 83 oranında bütçe denkliği sağlamıştık. Bu yıl daha da iyisini yaptık ve bütçemiz artı 28 milyon bütçe fazlası vermiş durumda” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL