‘Asansör Sektörü’nün geleceği görüşüldü

Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlenen Asansör Sektörü İstişare Toplantısı’nda, sektörün mevcut durumu değerlendirilerek, geleceği için yol haritası görüşüldü Kocaeli Ticaret Odası’nın sektörlerin mevcut durumunu değerlendirmek, sorunlarına çözüm üretmek ve geleceğe dair..

‘Asansör Sektörü’nün geleceği görüşüldü

Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlenen Asansör Sektörü İstişare Toplantısı’nda, sektörün mevcut durumu değerlendirilerek, geleceği için yol haritası görüşüldü

Kocaeli Ticaret Odası’nın sektörlerin mevcut durumunu değerlendirmek, sorunlarına çözüm üretmek ve geleceğe dair vizyon belirlemek adına düzenlediği istişare toplantıları 3. Meslek Komitesi (İnşaatı Tamamlayıcı Faaliyetler ve Yapı Kooperatifleri Grubu) bünyesinde yer alan asansör sektörüyle devam etti. Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un da yer aldığı toplantıya; 3. Meslek Komitesi Başkanı Halil Ardıç, 3. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyeleri Faruk Bostan, Hasan Kanca, Serkan Akyıldız, Komite Başkan Yardımcısı Mustafa Duysak, Komite Üyesi Temel Aydın ile sektör temsilcileri katıldı.

YAPI DENETİM KANUNU DEĞİŞİYOR

Sektör toplantısının açılış konuşmasını Komite Başkanı Halil Ardıç gerçekleştirdi. 2019 yılında Yapı Denetim Kanunu’nun değişeceğini vurgulayarak sözlerine başlayan Ardıç, “Komitemizi oluşturan sektörlerin temsilcileriyle tanışmak ve mevcut durumlarını konuşmak üzere bir araya geldik. 1 Ocak 2019’da Yapı Denetim Kanunu değişiyor. Artık işler tamamen devlet atama usulüyle yapılacak. Yapı sahibiyle olan ilişki tamamen sonlandırılıyor. Bunun olması ne demek? İşlerin gayet düzgün gitme ihtimali çok daha fazla. Çünkü yapı sahibinin, yapıya müdahalesi yok. Herkes işini yapacak. Bu noktada asansör sektöründe de iskan alırken sıkıntı yaşanıyor. Yapı Denetim Kanunu ve sektörünüzle alakalı yaşadığınız sıkıntılar başta olmak üzere tüm bu konuları görüşeceğiz” dedi.

BAŞKAN BULUT: SEKTÖR TOPLANTILARI ÇOK ÖNEMLİ

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut da sektör temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada, istişare toplantılarının iş dünyasının geleceği için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Sektörlerimizin mevcut durumlarını görüşerek, sorunlarına sizlerin aracılığıyla çözüm üretiyoruz. Biz de KOTO olarak çözüm önerilerinin takipçisi oluyor, ilgili yasaların çıkmasında aracılık ediyoruz. Değerli fikirlerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz” dedi. Konuşmaların akabinde, sektör temsilcilerinin görüş ve önerileri dinlendi. İlgili görüşlerle hazırlanacak olan rapor, KOTO’nun çalışmalarına ışık tutacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL