Manşetler Surmanset

Atatürk’e Hakaret Eden Şahıs Kovuldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan ve geçtiğimiz günlerde “Atatürk’ün hatırasına hakaret” suçundan hakkında soruşturma açılan Salih Zeki Çakıroğlu’nun iş akdi feshedildi. Çakıroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Atatürk’ü Vahdettin’in yaveri olarak..

Atatürk’e Hakaret Eden Şahıs Kovuldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan ve geçtiğimiz günlerde “Atatürk’ün hatırasına hakaret” suçundan hakkında soruşturma açılan Salih Zeki Çakıroğlu’nun iş akdi feshedildi.

Çakıroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Atatürk’ü Vahdettin’in yaveri olarak gösteren, FETÖ’cü yaverlerin de yer aldığı fotoğraflarda Atatürk’ü teröristlerle bir tutmuştu. Çakıroğlu yaptığı paylaşımda ‘Sultan Vahdettin ve yaveri…” ifadeleriyle Atatürk’ün yaverlik yaptığını iddia etmiş ve  “Ne geldiyse yaverlerden geldi” ifadelerini paylaşıma not olarak düşmüştü.

İŞ AKDİ FESHEDİLDİ

Çakıroğlu’yla ilgili beklendiği üzere Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. ”Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ile ”halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlarından hakkında soruşturma başlatılan Salih Zeki Çakıroğlu’nun 2.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması bekleniyor. Öte yandan hakkında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından soruşturma başlatılan Salih Zeki Çakıroğlu’nun iş akdi bugün feshedildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL