Güncel Manşetler

“Atatürksüz Müfredata Hayır!”

Vatan Partisi Gebze İlçe Sekreteri Mustafa Cerit yaptığı basın açıklamasında, “Yetişen yeni nesillere unutturmak amacıyla ‘Atatürksüz’ bir müfredat hazırlamıştır. Atatürksüz müfredatı derhal geri çekmelidirler.” dedi. Vatan Partisi Gebze İlçe Sekreteri..

“Atatürksüz Müfredata Hayır!”

Vatan Partisi Gebze İlçe Sekreteri Mustafa Cerit yaptığı basın açıklamasında, “Yetişen yeni nesillere unutturmak amacıyla ‘Atatürksüz’ bir müfredat hazırlamıştır. Atatürksüz müfredatı derhal geri çekmelidirler.” dedi.

Vatan Partisi Gebze İlçe Sekreteri Mustafa Cerit ve partililer bugün Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda ‘Atatürksüz eğitime hayır, Milli, bilimsel, parasız eğitim’ için imza kampanyası başlatıp bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Partililer adına basın açıklamasını Vatan Partisi Gebze İlçe Sekreteri Mustafa Cerit yaparak, “Bu gün buraya, eğitim konusunda basın açıklaması yapmak için toplandık. Ancak, güncel bir olay araya girdiğinden ona da değinmeden geçmeyeceğim. 66 yıldır NATO üyesiyiz. Ancak, NATO’dan hiçbir fayda görmediğimiz gibi, hep zarar gördük.

NATO ÜSLERİNE EL KONULMALI

NATO, ülkemizde süper NATO denilen gladyoyu örgütleyerek yüzlerce aydınımızı, gencimizi katletti. Kentlerimizde provokasyonlar örgütleyerek, insanlarımızı birbirine kırdırttı. Günümüzün gladyosu olan PKK ve FETÖ’yü kullanarak vatan ve milletimizi bölmeye çalıştı. En son bir NATO tatbikatında, düşmanlar panosuna cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini koydular. Atatürk ve Türkiye düşmanı NATO’dan derhal çıkılmalı, İncirlik, Erhaç, Diyarbakır’daki kaçak üs ve tüm askeri tesislerine el konulmalıdır. NATO’dan çıkarsak terör biter.

DEVRİMLERİ TAMAMLAMAMIZ GEREKİR

10 Kasımda Ulu önderimiz Atatürk’ü, ölümünün 79. Yıl dönümünde andık. Düne kadar ağızlarına Atatürk adını almamaya özen gösterenler bugün onu öve öve bitiremiyorlar. Bu söylediklerinin samimiyetine inanmak mümkün değil.  Çünkü AKP iktidarı Türkiye’de milli eğitimi ortadan kaldıran bir eğitim düzenlemesini adım adım gerçekleştirmek çabası içindedir. Ulu önderimizin ölümünden sonra, yarım kalan Atatürk devrimini ileri ve uygar bir millet olmak için tamamlamamız gerekirken, AKP iktidarı her konuda olduğu gibi, millet olmanın en önemli unsuru olan milli eğitim sistemimizi, milli, laik, bilimsel ve kamusal temellerinden uzaklaştırmaktadır.

ATATÜRKSÜZ MÜFREDATI DERHAL GERİ ÇEKMELİ

Bunların yanında ulu önderimiz Atatürk’ü, yetişen yeni nesillere unutturmak amacıyla ‘Atatürksüz’ bir müfredat hazırlamıştır. Atatürk’ü keşfettiklerinin inandırıcı olduğunu göstermek için, Atatürksüz müfredatı derhal geri çekmelidirler.  Türkiye, devleti ve milletiyle emperyalizme karşı, Amerika ve maşalarına karşı vatan savaşı verirken,  vatan ve millet kavramlarıyla kavga eden bir müfredat kabul edilemez. AKP iktidarının eğitimi dinselleştirme siyasetine karşı Türkiye’nin ihtiyacı milli, bilimsel, demokratik ve parasız eğitimdir. Bilimsel olmaktan uzak bir eğitim anlayışıyla güçlü ve bağımsız bir Türkiye yaratmamız mümkün değildir.

ATATÜRKSÜZ MÜFREDATA HAYIR

AKP iktidarı bilimsel gerçeklerden ve Türkiye gerçeğinden kopmuş ve milli eğitimi çökertmiştir. Artık bir milli eğitim sistemimiz yoktur. Şu anda çocuk okutan hiç bir aile, çocuğunu yarın neyin beklediğini bilmeden, inanmadığı, güvenmediği bir eğitim uygulamasıyla yüz yüzedir. Milli eğitim AKP’nin elinde, her gün başka şekle dönüştürülen bir oyuncak olmuştur. Vatan Partisi olarak AKP iktidarını Atatürkçü programların eksiksiz uygulanmasına çağırıyoruz.  Bu sebeple bugün Vatan Partisi’nin milli eğitim esaslarını halkımıza anlatmak ve aydınlatmak için ‘Atatürksüz müfredata hayır, milli, bilimsel, parasız eğitim’ sloganıyla bu kampanyayı başlatıyoruz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL