“Atatürk’ün İzinde Yeni Nesiller Yetiştirmek Dileğiyle”

Öğretmenler Başöğretmenlerini İzmit’te Ziyaret Etti.   İzmit Belediyesi’nin İzmit’e getirdiği Dünya’nın en büyük Atatürk müzesi olma özelliğini taşıyan “Büyük Dahi Atatürk İzmit’te”  müzesi 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenler tarafından..

“Atatürk’ün İzinde Yeni Nesiller Yetiştirmek Dileğiyle”

Öğretmenler Başöğretmenlerini İzmit’te Ziyaret Etti.

 

İzmit Belediyesi’nin İzmit’e getirdiği Dünya’nın en büyük Atatürk müzesi olma özelliğini taşıyan “Büyük Dahi Atatürk İzmit’te”  müzesi 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenler tarafından büyük ilgi gördü.

İzmit Belediyesi’nin İzmit’e getirdiği Dünya’nın en büyük Atatürk müzesi olma özelliğini taşıyan Büyük Dahi Atatürk İzmit’te” sergisi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliği kabul ettiği tarihi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenler tarafından büyük ilgi gördü. Başta İzmit olmak üzere Kocaeli’nin tüm ilçelerinden olmak üzere bir gün içerisinde sergiyi 941 öğretmen ziyaret etti

Atatürk’ün İzinde Yeni Nesiller Yetiştirmek Dileğiyle

Sergi ziyaretinden sonra konuşan Hızır Reis İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Ayşe İmamoğlu, “Burayı gezince o günlere gittik. O zamanların şartlarıyla ne kadar kaliteli eserlerin olduğunu da gördük. Mustafa Kemal Atatürk’ün eşyalarını görmek bizleri çok duygulandırdı. Atatürk’ün izinde onun gibi bizi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştirmek ümidiyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

BİR ÖĞRETMEN OLARAK BÜYÜK GURUR DUYDUM

Sergi ziyaretinden sonra konuşan bir diğer isim olan Hızır Reis İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Selvi Aksoku, “Atatürk’e ait eşyaları görmek o günleri tekrardan yaşattı. 24 Kasım Öğretmen Günü münasebetiyle burayı ziyaret etmekten dolayı bir öğretmen olarak büyük bir gurur duydum. Bu serginin buraya getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

ÖĞRETMENLERİN SAYESİNDE OLACAKTIR

Atatürk Müzesi’ne öğretmenlerin yoğun ilgi göstermesinden dolayı duyduğu hoşnutluğu ifade eden serginin sahibi Eriş Ülger, “Bir toplumun medeniyeti yakalaması, bilgi sahibi olması ve geçmişini öğrenmesi mutlaka ve mutlaka öğretmenlerin sayesinde olacaktır. Bir toplum Atatürk’ün söylediği “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözünü kendisine şiar edinmezse o toplumun gelişmesi mümkün değildir” dedi.

ÖĞRETMENLERE BÜYÜK BİR GÖREV DÜŞÜYOR

Konuşmalarına devam eden Ülger, “Eğitimsiz bir toplum beyinsiz bir insana benzer. Toplumun eğitimli olması için bugün ki saygın öğretmenlerimizin üzerine çok büyük görev düşüyor. Bunun idrakinde olan öğretmenlerin çocuklarımızı çok iyi yetiştirmesi lazım. Çünkü gençlik ne kadar kendini geliştirirse Türkiye’de o kadar kendini geliştirmiş olacaktır. Bu nedenle öğretmenlerimize çok büyük bir görev düşüyor. Hepsinin başarılı olmasını diler hepsinin gözlerinden öperim” ifadelerinde bulundu” şeklinde konuştu.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL