Genel Güncel Manşetler Surmanset Yaşam

Avukatlar Gününde Hukuk Balosu

5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle  Hukuk Balosu düzenlendi. Vali Hüseyin Aksoy ve eşi  Hülya Aksoy’un yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof…

Avukatlar Gününde Hukuk Balosu
5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle  Hukuk Balosu düzenlendi.
Vali Hüseyin Aksoy ve eşi  Hülya Aksoy’un yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe ve eşi, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan ve eşi, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit Durgut, Siyasi Parti İl Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri  ve çok sayıda avukat katıldı.
Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin açılış konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında; “ Demokratik hukuk devletinin en temel unsurlarından  savunma hakkının kutsallığı ve onun olması gereken şekliyle yerine getirilmesidir. Temel hak ve özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesinde adaletin tecellisinde savunma hakkının ayrı bir yeri ve önemi vardır. Savunma hakkını yerine getiren Avukatlarımızın da bu görevlerini ifade ederken evrensel hukuk kuralları içerisinde görevlerini yapabilmeleri büyük önem taşımaktadır. Bu anlamlı gecede avukatlık mesleğinde bulunup yaşamını kaybeden bütün geçmişteki avukatlarımızı rahmetle anıyor, görevde bulunan arkadaşlarımıza da görevlerinde başarılar diliyorum. Bu anlamlı gecenizi yürekten kutluyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle 4 yıldan bu yana Baro tarafından; Bowling, Satranç, Kadın Tenis, Erkek Tenis, Masa Tenisi, Tavla ve Voleybol olmak üzere 7 dalda düzenlenen ‘Avukat Spor Oyunları’ ödül törenine geçildi.
Vali Aksoy, Satranç oyunu dalında; 1. olan Mehmet Çakır, 2. olan  Anıl Gülsaran ve 3. olan Erden Özdil’e ödüllerini vererek, tebrik etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL