“Avukatlarımız, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır”

Kocaeli Valisi Hüseyin  Aksoy ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ Mesajı yayınladı. Adaletin uygulanmasında, bireylerin hak ve özgürlüklerinin savunulmasında önemli görevler üstlenen avukatlarımız, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır. Hukukun üstünlüğü adına..

“Avukatlarımız, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır”

Kocaeli Valisi Hüseyin  Aksoy ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ Mesajı yayınladı.

Adaletin uygulanmasında, bireylerin hak ve özgürlüklerinin savunulmasında önemli görevler üstlenen avukatlarımız, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır. Hukukun üstünlüğü adına yaptıkları çalışmalar, demokrasinin korunmasında ve gelişmesinde önemli bir işleve sahiptir.

Hak arama özgürlüğünün öngördüğü savunma hakkı hukuk devleti ilkesinin olmazsa olmazlarındandır. Hukuk devleti kavramı içindeki adalet ve demokratik laik sistemin temel taşlarından olan yargı ile savunma hakkının uygulayıcısı avukatlık birbirine bağlı müesseselerdir.

Bireyleri hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunması ve kullanılmasında onlara yardımcı olan avukatlar, hukuksal ilişkilerin yürütülmesinde, kamu vicdanının ve adaletin yerine getirilmesinde önemli bir görev üstlenerek, adalete duyulan güveni artırmaktadır.

“Adalet Mülkün Temelidir” sözünden hareketle, adaletin tecellisinde çok önemli ve ağır bir mesuliyet üstlenen Avukatlarımızın Avukatlar Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL