Bağçeşme Şehitliğinde tören

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferini anma programı, Bağçeşme Şehitliğinde düzenlenen törenle başladı. Bağçeşme Şehitliğindeki Şehitleri Anma Programına; Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, İlyas Şeker, Deniz..

Bağçeşme Şehitliğinde tören

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferini anma programı, Bağçeşme Şehitliğinde düzenlenen törenle başladı.

Bağçeşme Şehitliğindeki Şehitleri Anma Programına; Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, İlyas Şeker, Deniz Eğitim ve Öğretim –  Komutanı Tümamiral Kadir Yıldız, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erdal Yücel,  Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan,  Dire Müdürleri, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Nurettin Recep Sağlık, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, şehit aileleri ve yakınları ile öğrenciler katıldı.

Çelenklerin sunumu ile başlayan törende; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitlerimiz anısına askerler tarafından saygı atışı gerçekleştirildi. Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı Deniz Yarbay Yaşar Hüseyin Yağdıran’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra Tevfik Şenol Arda Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Tunç Başaran’ın  ‘Çanakkale Zaferi’ adlı okuduğu şiir büyük beğeni topladı.

Vali Hüseyin Aksoy’un Şehitlik Defterine günün önemini belirten yazılarında; Çanakkale, imkânsız gibi görünen şartlarda düşmana geçit vermeyen, azmini imanın gücüyle ve vatan sevgisiyle birleştirip, bile bile ölüme giden kınalı kuzuların, Seyit Onbaşıların tarihe yazdığı şanlı bir destandır.

    Çanakkale Zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin yeniden şahlanışının sembolü, inancın, azmin ve kararlılığın simgesidir.

     Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir.

     Bu zaferle, vatanımızı istila etmeye çalışan işgal kuvvetlerine  “Çanakkale geçilmez” dedirten Anadolu’nun her yerinden gelen kahramanlarımız, birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığını bütün dünyaya ilan etmişlerdir. Milletimizin ortaya koyduğu bu destan neticesinde adeta yeni bir tarih yazılmıştır. Çanakkale Destanının ölümsüz kahramanları, Türk Milleti’nin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtlamışlardır.

     Çanakkale’de kazanılan zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci Kurtuluş Savaşı’nda da meşale olmuş, bütün fertleri ile el ele veren milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde nihai zafere ulaşmıştır. 

     Aziz Şehitlerimiz; sizler şehadet mertebesine ulaştıktan sonra unutulmaz kahramanlar olarak milletimizin kalbine gömüldünüz. Geride bıraktığınız anne-baba, eş ve çocuklarınız sizlerin milletimize emanetidir. Canlarınızı feda ederek, bizlere vatan olarak bıraktığınız topraklar üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacak, kutsal bayrağımız ebediyen semalarda dalgalanacaktır.

     Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türk Milleti’nin varlığı uğruna bir an bile tereddüt etmeden canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” diyen Vali, Şehitlik Defterini imzaladı.

Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, şehitlikteki,  asker ve polis şehitlerimizin  mezarlarına karanfiller bırakarak, yakınlarına başsağlığı ile sabırlar dilediler. Yeni Cuma Camii İmamı Ali Gülmez’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın şehitlerimiz için yaptığı duanın ardından  Süleyman Demirel Kültür  Merkezinde düzenlenen anma törenine geçtiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL