Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Başladı

Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı’nın Açılışı, Vali Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi 10 Şubat 2022 tarihinde yapılan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulunda, bağımlılıkla mücadele kapsamında ülke genelinde “BEN OLSAYDIM” etiketi kullanılarak 81 ilde istişare..

Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Başladı

Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı’nın Açılışı, Vali Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi

10 Şubat 2022 tarihinde yapılan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulunda, bağımlılıkla mücadele kapsamında ülke genelinde “BEN OLSAYDIM” etiketi kullanılarak 81 ilde istişare çalıştayları yapılması kararı alınmıştır. Çalıştaylar ile tüm il ve ilçelerde uyuşturucu, alkol, tütün ve davranışsal bağımlılıklar kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, il/ilçe/ülke geneline yönelik sorun ve çözüm önerilerinin ortaya konması, 2022 ve sonrasını kapsayacak müdahale programında yer alacak faaliyetlerin temelini oluşturacak çıktıların elde edilmesi ve İl/ilçelerde yürütülen ve diğer il/ilçelere örnek olacak çalışmaların tespit edilerek ülke geneline yaygınlaştırılması hedeflenmiştir.
Bu kapsamda; bağımlılıkla daha etkin bir mücadele yürütülmesi amacıyla düzenlenen Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı’nın açılışı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.
Akçakoca Toplantı Salonunda düzenlenen açılışa; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, akademisyenler, paydaş kurum temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan tarafından yapılan bilgilendirme konuşması ile başlayan programda herkesin Ramazan ayını tebrik ederek sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; “Öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, Ramazanı Şerif’inizi ve idrak edeceğimiz Kadir Gecemizi kutluyor, özellikle milletimizin ve gençlerimizin geleceğini karartan, aileleriyle birlikte büyük bir üzüntü ve kedere sevk eden bağımlılıkla mücadele konusundaki bu gayretli çalışmaların iyi neticeler vermesini Yüce Allah’tan temenni ediyorum.

Bağımlılık yapıcı maddelerin insan sağlığına, makro düzeyde ise ülkemize vereceği maddi ve manevi büyük zararlar göz önüne alındığında, bu konuda yapılacak olan çalışmalarda başarının ancak toplumun tüm kesimlerini kapsayacak etkin bir mücadele ile mümkün olabileceğini hepimiz bilmekteyiz. Bu kapsamda; İlimizde Başkanlığımda düzenli olarak gerçekleştirilen Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantılarında, 2018-2023 Kocaeli İli Uyuşturucu ile Mücadele Yerel Eylem Planı, 2020-2023 Kocaeli İli Tütün Kontrol Eylem Planı ve 2019-2023 Kocaeli İli Davranışsal Bağımlılıklar İle Mücadele Yerel Eylem Planı rehberliğinde kurul üyesi tüm kurum ve kuruluşlar tarafından sorumluluk alanları çerçevesinde yürütülen faaliyetler değerlendirilmekte, gerek arz gerekse talep ile mücadele çalışmalarımıza azami hassasiyetle devam edilmektedir.
Kocaeli ÖNEM Projesi İle Toplam 422.703 Öğrenciye Ulaşılmıştır

ÖNEM Projesinde yer alan çocuklarımızla bu akşam iftar programında bir araya geleceğini belirten Vali Yavuz; İlimizde yapılan ve artık son aşamasına gelinen AMATEM ve ÇEMATEM ile ilgili ihalelerimize çıkacağız ve yakın zamanda tamamlamayı hedefliyoruz. Daha önce görev yaptığım illerde de başarı ile yürüttüğümüz, bağımlılıkla mücadelede özellikle öğrencilere yönelik koruyucu önleyici faaliyetlerimize büyük katkı sağlayacak olan “Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) Projesi” ile ilgili çalışmalar Kocaeli ilimizde de başlatılmış olup, konu ile ilgili faaliyetler titizlikle sürdürülmektedir. Bugüne kadar 18 farklı türde toplam 7.504 faaliyet gerçekleştirilmiştir. Faaliyetlere 82.832’si Kocaeli ÖNEM Projesi kapsamındaki öğrenciler olmak üzere toplam 422.703 öğrenciye ulaşılmıştır. Bugünde yine ÖNEM çocuklarımızla iftar programında buluşmuş olacağız. Proje hedef grubunda özellikle sevgi ve şefkat yoksunluğu içinde bulunan, sorun çözme becerisi kazandırılmamış, boşanmış ailelerin çocukları, evinde bağımlı olanlar ya da anne ve babasından birisi cezaevinde olanlar, sosyo-ekonomik yada psikolojik dezavantajlı olan grupların rehberlik servisleri ile tespit edilmesi sonucu ulaştığımız öğrencilerdir. Bu çocuklarımızla yoğun bir mesai harcıyoruz. Bu projemizin bizzat yürütücüsü ve takipçisi olan Mülki İdare Amirlerimiz, Kaymakamlarımız ve Milli Eğitim teşkilatımızın değerli mensuplarına, öğretmenlerimize, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

20 Bin Aileyi Bizzat Evinde Ziyaret Ederek Farkımızı, Çalışmamızı, Gayretimizi Ortaya Koymuş Olacağız

Toplumun dezavantajlı gruplarında yer alan ailelerin evlerine misafir olduklarını belirten Vali Yavuz; Birçok projeyi birlikte yürüttüğümüz Eşim Selda Hanımla birlikte her gün sahadayız. İçinde bulunduğumuz Ramazan Ayı Münasebetiyle her gün ben ve eşim tarafından 15 aile, diğer zamanlarda da haftada 30 aile ziyaret ediyoruz. Meslektaşlarımız yine haftada en az 10 aileyi evlerinde ziyaret ederek, ihtiyaç ve sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyorlar. Ziyaret ettiğimiz aileler toplumun dezavantajlı gruplarında yer alan ailelerdir. Şehit aileleri, gaziler, engelliler, yaşlılar, öksüz-yetimler, maddi imkansızlıklar içinde bulunan aileler ve bağımlılarda dahil olmak üzere toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak bir yaklaşımla Kocaeli’de göreve başladığımız günden bu güne kadar 9500 aileye ulaştık. 2023 Şubat ayı itibariyle 11 bin aileye ulaşmak suretiyle toplam 2,5 yıllık görev süremizde 20 bin aileyi bizzat evinde ziyaret ederek farkımızı, çalışmamızı, gayretimizi ortaya koymuş olacak ve Türkiye’de ulaşılması güç bir rekora imza atmış olacağız. Bu çalışmalarda gerçekten büyük bir fedakarlıkla çalışan başta çok kıymetli eşime, çok kıymetli meslektaşlarıma ve eşlerine, bize ilçelerimizde eşlik eden belediye başkanlarımızın eşlerine de bir kez daha ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Kadınlara Yönelik Önemli Bilgilendirmeler Yapılıyor
Eşim Selda Hanımın Koordinatörlüğünde ilimiz geneli tüm ilçelerimizde devam eden hanımlara yönelik değerlendirme toplantılarında, ilgili kurum temsilcileri tarafından katılımcılara, kadına yönelik şiddet ile mücadelede yürütülen çalışmalar, KADES uygulaması, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’lerde sunulan hizmetler, İl Müftülüğümüzün Aile İçerisindeki Huzur ve Hukuk Projesi ile birlikte Uyuşturucu İle Mücadele Mobil Uygulaması (UYUMA) ve En İyi Narkotik Polisi ANNE Projeleri hakkında da detaylı bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Çalıştay İki Gün Devam Edecek

10 Şubat 2022 tarihinde yapılan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulunda, bağımlılıkla mücadele kapsamında ülke genelinde “BEN OLSAYDIM” etiketi kullanılarak 81 ilde istişare çalıştayları yapılması kararı alınmış, çalıştaylar ile tüm il ve ilçelerde uyuşturucu, alkol, tütün ve davranışsal bağımlılıklar kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve il geneline yönelik sorun ve çözüm önerilerinin ortaya konması, 2022 ve sonrasını kapsayacak müdahale programında yer alacak faaliyetlerin temelini oluşturacak çıktıların elde edilmesi ve İl, ilçelerde yürütülen ve diğer il, ilçelere örnek olacak çalışmaların tespit edilerek ülke geneline yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. Bu kapsamda öncelikli olarak 30 Mart – 08 Nisan 2022 tarihleri arasında 12 ilçemizde Kaymakamlarımız başkanlığında geniş katılımlı ilçe çalıştayları gerçekleştirilmiş, bağımlılıkla mücadelede ilçelere ilişkin sorunlar tespit edilerek “BEN OLSAYDIM” etiketi ile çözüm önerileri ortaya konulmuştur. Bugün de burada Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele İl Çalıştayımızın açılışını yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Çalıştay programımız uyuşturucu, alkol, tütün ve davranışsal bağımlılıklar ana başlıkları altında grup çalışması şeklinde iki gün boyunca devam edecek. Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kuruluna üye kurum çalışanlarımız, akademisyenlerimiz, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluş temsilcilerimiz ve diğer tüm katılımcılarımızın iş birliğinde çalıştaydan ilimiz için hayırlı olacak güzel sonuçlar elde edilmesi temennisiyle, katkı sunan tüm katılımcılarımıza şimdiden çok teşekkür ediyor, başarılı bir çalışma diliyor, hepinizi bir kez daha sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyen Vali Yavuz programa katılan herkese teşekkür etti.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi tarafından çalıştayın hedef ve aşamaları hakkında yaptığı sunumunun ardından Vali Seddar Yavuz yaptığı açıklamalarında; “Ramazan ayı münasebetiyle Valiliğimizin koordinasyonluğunda bugüne kadar 53 bin aileye gıda kolisi ve alışveriş kartı bizzat evlerine götürülmek suretiyle teslim edilmiştir. Bu faaliyetlerimize ek olarak toplumun sosyal ve ekonomik dezavantajlı gruplarına yönelik çalışmalarımız artan bir tempoda devam ediyor. Bu kapsamda yine meslektaşlarımız, kaymakamlarımız, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce tespit edilen yetim ve öksüz çocuklarımıza Valiliğimiz tarafından temin edilen bayramlıklar an itibariyle ulaştırılmıştır. Bunları anlatmamın sebebi de şudur; zaman zaman yapılan şeyler çok konuşulmuyor dolayısıyla birçok şey yapılmadı gibi algılanıyor. Devlet terbiyesiyle yetişmiş insanlar olarak biz onu da yaptık bunu da yaptık demeyi çok sevmeyiz, çünkü bizim görevimiz zaten bunları yapmaktır.
Sosyal Politikalar Alanında İlimizde ve Tüm Türkiye’de Devrim Niteliğinde Uygulamalar Gerçekleştiriliyor
Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki sosyal devlet ve sosyal politikalar alanında ilimizde ve tüm Türkiye’de devrim niteliğinde uygulamalar gerçekleştiriliyor. Ama biraz önce bahsettiğim sebeplerle bunları çok fazla gösteremiyor ve bunları çok fazla anlatamıyoruz. Sokağa çıktığımızda, evlere girdiğimizde bunun ne kadar takdir topladığını hepimiz görüyoruz. Önemli olanda budur. Özellikle il-ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarımıza, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki çalışanlarımıza, her bir kademede çalışan çok değerli çalışma arkadaşlarımıza özverili çalışmaları vesilesiyle ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu şehirdeki temsilcisi sıfatıyla bu şehirde etkin rol oynayan, katkı sunan herkese bir kez daha ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerle beraber daha güzel hizmetler yapmaya vaktimiz olur. Aziz Milletimiz her türlü hizmeti hak ediyor. Bu kutlu millet gerçekten müthiş özelliklere sahip her gittiğimde ayrı bir hayranlık duyduğum ve neredeyse âşık olduğum iyi ki Türk Milletinin evladıyım, iyi ki Türküm dediğim binlerce hatıram var. Lütfen birbirimizi daha çok sevelim ve birbirimize daha çok müsamaha gösterelim” diyen Vali Yavuz Çalıştayın başarılı sonuçlar getirmesi temennisinde bulundu.
Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayına, Uyuşturucu ile Mücadele, Tütün ile Mücadele, Alkol ile Mücadele, Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele başlıklarında belirlenen gruplar, bugün ve yarın çalışmalarına Kocaeli Kongre Merkezinde devam edeceklerdir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL