Güncel Manşetler

Bağımlılıkla mücadelede asıl olan koruyucu çalışmalardır

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Ömer Karataş ve yönetimi makamında ağırladı. Her türlü bağımlılıkla mücadelede asıl olanın..

Bağımlılıkla mücadelede asıl olan koruyucu çalışmalardır

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Ömer Karataş ve yönetimi makamında ağırladı. Her türlü bağımlılıkla mücadelede asıl olanın koruyucu projelerle yapılabileceğini vurgulayan Karaosmanoğlu, “Bu da gençleri ve çocuklarımızı iyi yetiştirmekle olur. Yavrularımıza sorumluluk vererek, aileleri ve özellikle anneleri eğiterek yapılabilir. Büyükşehir olarak bizler bu noktada birçok sosyal projeyi hayata geçirerek bağımlılıkla mücadele de sorumluluk alıyoruz” dedi.

“KOCAELİ’DE GENÇLİK VE SPOR HİZMETLERİNE AĞIRLIK VERİYORUZ”

Her vatandaşımızın ve özellikle çocuklarımızın bağımlılık oluşturan her zararlı madde gibi internet bağımlılığın da engellenmesi için insanımızın önüne hangi projelerle gittiğinizin de önemli olduğu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Çocuklarımızın zararlı ve bağımlılık oluşturacak boş zamanlarının olmasını istemiyoruz. Ancak bunu söylerken gençliğin karşısına ne gibi projelerle çıkacaksınız, bunu da belirlemeniz gerekmektedir. Büyükşehir olarak derneklerimizle birlikte Kocaeli’de gençlik ve spor hizmetlerine ağırlık veriyoruz” ifadelerini sarf etti.

“BAĞIMLILIKLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUZ”

Uyuşturucu başta olmak üzere her türlü bağımlılığın eğitimle çözülebileceğini vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Özellikle annelerimize sporun içine çekerek evlerimizdeki bağımlılıkların da önüne geçmek istiyoruz. Sizlerle birlikte sosyal projeler üreterek üzerimize düşen vazifeleri yerine getirebiliriz” diye konuştu.  Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Ömer Karataş da, “Dernek olarak temel amacımız tek başına bağımlılıkla mücadele etmek değil, insanımızın aklında soru işareti oluşturmak ve bağımlıkla alakalı bilinçlendirmektir. Bunun için tüm paydaş kurumlarımızla ortak çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYE KÜÇÜK YAŞLARDA BAŞLAMALIYIZ”

Her türlü bağımlığın ortadan kaldırılması ve önüne geçilmesinin ülke için hayati öneme haiz olduğunu belirten Karaosmanoğlu, “Gençlerimizin ruhuna zararlı kişilerin etki etmesine izin vermemeliyiz” diyerek şunları ifade etti: “Yeni nesle, sokakta oyun oynayan çocuklarımıza farklı meşguliyetler sunmalıyız. Derneklerimiz ve kulüplerimiz sanatla ve sporla çocuklarımıza olumlu etki edebilir. Bağımlılıkla mücadeleye küçük yaşlardan başlamalıyız.”

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE ORTAK PROJELER YAPILACAK

Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Ömer Karataş, Milli Eğitim Bakanlığı ile projeler yapacaklarını belirtirken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da, “Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesiyle zararlı alışkanlıklarla mücadelede annelerimizi eğitmek için çalışma yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı. Görüşme karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL