Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Bağımsızlıklarının 30. Yılı İzmit’te kutlandı | Kocaelide Bugün

Bağımsızlıklarının 30. Yılı İzmit’te kutlandı

TÜRK CUMHURİYETLERİNİN BAĞIMSIZLIĞININ 30.YILI KUTLAMASI Türki Cumhuriyetlerin Bağımsızlıklarının 30. Yılı İzmit’te Tarihi Süleyman Paşa Hamamı’nda kutlandı. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan’ın bağımsızlıklarını kazanmalarının 30. Yılı kutlamalarına, Akçakoca Mahallesi’ndeki Tarihi Süleyman..

Bağımsızlıklarının 30. Yılı İzmit’te kutlandı

TÜRK CUMHURİYETLERİNİN BAĞIMSIZLIĞININ 30.YILI KUTLAMASI

Türki Cumhuriyetlerin Bağımsızlıklarının 30. Yılı İzmit’te Tarihi Süleyman Paşa Hamamı’nda kutlandı.
Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan’ın bağımsızlıklarını kazanmalarının 30. Yılı kutlamalarına, Akçakoca Mahallesi’ndeki Tarihi Süleyman Paşa Hamamı ev sahipliği yaptı. Yesevi Ocağı tarafından düzenlenen programa; Büyük Birlik Partisi Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya ve İzmit İlçe Başkanı Gökhan Aladağ, İyi Parti Kocaeli İl Yöneticileri, İyi Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, İyi Parti Kocaeli Türk Dünyası Komisyonu, İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, Türk Ocağı Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Arha, Türk Diyanet Vakıf-Sen Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Ali Karadaşlı, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Fatih Karaçoban, davetliler ve Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören uluslararası öğrenciler katıldı.
“TÜRK YURTLARI VAR OLSUN”
Programın açılışında konuşan Yesevi Ocağı Başkanı Eren Elmalı, “Bağımsızlıklarını kutladığımız Türk Devletleri’nin bulunduğu coğrafyadan yani ata yurdumuzdan Anadolu’ya gelişimizin üzerinden bin yıl geçti. Bulunduğumuz bu bölge Bizans’ın Anadolu’da ki son toprağıydı ve Orhan Gazi tarafından yaklaşık 7 asır önce feth edilerek Türk toprağı oldu. Program yaptığımız bu mekan ise 600 küsur yıl önce Orhan Gazi’nin oğlu Süleyman Paşa tarafından yaptırılmış ve bu günlere gelmiştir. Türk Devletleri’nin bağımsızlığının 30.yılını kutlarken bu topraklarda bağımsız olarak yaşamamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum, saygı ve minnetle anıyorum. Ayrıca bugün burada bu programı yapmamıza katkıda bulunan İzmit Belediyesi’ne ve İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ediyoruz. 90’lı yıllar öncesinde bağımsızlığının hayalini kurduğumuz Devletler bugün bağımsızlıklarının 30.yılını kutluyor. İnşallah Türkmeneli’nin, Doğu Türkistan’ın bağımsızlığını da kısa sürede kutlarız. Bu toyumuz onlara cesaret olsun. Türk yurtları var olsun.” dedi.
ÖĞRENCİLER ÜLKELERİNİ TANITTI
Programın devamında Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistanlı öğrenciler ülkeleriyle ilgili sunumlar yaptı. Sunumların yanı sıra Kazakistanlı öğrenci tarafından yapılan Dombra dinletisi ve Kırgızistanlı öğrenci tarafından yapılan Manas dinletisiyle kulakların pası silindi. Etkinlik programa katılım sağlayan protokol tarafından öğrencilere hediye takdimi yapılmasıyla sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL