Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Bakan Albayrak’a kapsamlı dosya | Kocaelide Bugün

Bakan Albayrak’a kapsamlı dosya

Adım Adım Ekonomi Kocaeli İstişare Programı, Kocaeli Ticaret Odası ev sahipliğinde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Kocaeli il protokolünün katılımlarıyla gerçekleştirildi. Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, toplantıda..

Bakan Albayrak’a kapsamlı dosya

Adım Adım Ekonomi Kocaeli İstişare Programı, Kocaeli Ticaret Odası ev sahipliğinde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Kocaeli il protokolünün katılımlarıyla gerçekleştirildi. Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, toplantıda Bakan Albayrak’a tüm sektörlerin görüşleriyle hazırlanan ve Kocaeli iş dünyasının sorun- çözüm önerilerini içeren kapsamlı bir dosya sundu

TÜM SEKTÖRLERİN ORTAK GÖRÜŞLERİYLE HAZIRLANDI

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Meclis Başkanı Akın Doğan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Gezer, Volkan Yılmaz, Meclis Başkan Yardımcıları Alp Kayalar, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Meclis Katip Üyesi Sema Kalafat, Yönetim Kurulu Üyeleri; Abdurrahman Çuhadar, İbrahim Atalay, Mehmet Akif Şen, Ömer Efe, Yusuf Erenkaya, Yusuf Ziya Uludüz ve meclis üyeleriyle birlikte ev sahipliği yaptığı Adım Adım Ekonomi Kocaeli İstişare Programı’nda, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a tüm sektörlerin geleceği adına dosya sundu.

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Programda yaptığı konuşmada, Kocaeli iş dünyasının ticaretine engel teşkil eden sorunların başlıcalarını çözüm önerileriyle birlikte sunan Başkan Bulut, “Sektör temsilcisi iş insanı arkadaşlarımız ile yaşadığımız sorunlar ve çözüm önerilerini derlediğimiz dokümanı sizlerle paylaşacağız. Fakat önemli gördüğümüz noktaları paylaşmak istiyorum. KOBİ destekleri ve KOSGEB tarafından sağlanan desteklerin, imalat sanayi yanı sıra hizmet sektörlerinin yararlanmasına daha fazla açılmasını beklenmektedir. Vergi sistemimizin yeniden ele alınmasına acil ihtiyaç duyulmaktadır. Uygulamadaki sektörel farklılıkların gözden geçirilmesi; vergide adalet, zamanlama bakımından uygunluk ve verimlilik ilkeleri ışığında düzenleme beklenmektedir.

YERLİ MAKİNE VE TEÇHİZAT KULLANIMI…

31 Mart tarihine kadar devam edecek olan ÖTV indirimlerinin tekrar bir üç aylık süre ile ötelenmesi sektörde yer alan firmaların en önemli taleplerindendir. Sağlık turizmi ve sağlıkta döviz getirici ticaret desteklenmeli. Sağlık Serbest Bölgeleri teşvik edilmelidir. Sağlık Uygulama Tebliği tedavi ve medikal malzeme ücretleri yeniden düzenlenmeli, ilaçta olduğu gibi enflasyon oranında artırılması sektörün rahatlaması açısından önemlidir. Yerli makine ve teçhizat kullanımı, faiz desteği ve yatırım teşvik belgeli yatırımlarda ilave teşvikle özendirilmelidir.

KAMUYA İŞ YAPAN FİRMALAR VE TEŞVİKLER

Kamuya iş yapan firmaların tekliflerini aşan ve öngörülemeyen maliyet artışları telafi edilmeli ve hak edişlerin zamanında ödenmesi; bunun mümkün olmadığı durumlarda da, en azından kamuya karşı mali yükümlülükler için mahsup imkanlarının sağlanması, nakit sıkıntısının hafiflemesine de katkı yapacaktır. Kocaeli, ülke imalat sanayi ve dış ticaretindeki ağırlığına uygun olarak teşvik bağlamında 1. bölge statüsündedir. Ancak, gelişme göstergeleri ve personel atamaları bakımından 4. bölge olarak yorumlanan Kandıra gibi ilçelerin, bu durumdan olumsuz etkilendiği; yatırım imkanlarından yararlanamadığı görülmektedir.

‘DAHA KÖKLÜ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR EKONOMİ’

Yerel esnaf ve tüccarlarımızın korunması önem arz eden konuların başında gelmektedir. Kocaeli özelinde yapılan araştırmada, meyve sebze fiyat artışında arz sorunlarının ve zincir market fiyatlamalarının etkili olduğu; bu konuda hal işletmecilerinin zan altında bırakılmasının yanlış olacağı gözlenmiştir. Yine sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin korunmasına yönelik düzenlemeler yapılması gerekmektedir. Kocaelili iş insanları olarak yapısal düzenlemelerle daha köklü ve sürdürülebilir bir ekonomiyi inşa etme sürecinde üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL