Güncel Manşetler

Bakan Arslan Kocaeli’de Konuştu

Kocaeli Sanayi Odası’nın eylül ayı meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan konuk oldu. Kocaeli Sanayi Odası’nın (KSO) Eylül ayı meclis toplantısı Hasan Tahsin Tuğrul..

Bakan Arslan Kocaeli’de Konuştu

Kocaeli Sanayi Odası’nın eylül ayı meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan konuk oldu.

Kocaeli Sanayi Odası’nın (KSO) Eylül ayı meclis toplantısı Hasan Tahsin Tuğrul başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Meclis toplantısına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan oldu. Bakan Arslan’ın yanı sıra meclis toplantısına Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Milletvekili Cemil Yaman, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter İlhan Bayram, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti Başkan Vekili Orhan Barış, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO Başkanı Necmi Bulut, Meclis Başkanı Akın Doğan, KTO Başkanı Sibel Moralı meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri katılım sağladı.

“KOCAELİ’YE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ”

Toplantıda konuşan Bakan Arslan “Kocaeli, ülkemizde çok önemli bir kavşak noktasıdır. Kocaeli’nin alt yapı yatırımı iyileştirilerek bu duruma getirilmiştir. Kocaeli’in sanayi kenti olduğunu düşünürsek yaptığınız iş çok önemli. Karayolu ve deniz yolunun entegrasyonu özellikle ihracat açısından önemi büyük. Kocaeli’de Cengiz Topel’i biliyoruz ama yine İstanbul havalimanlarına çok yakın mesafede. Yakın zamanda hızlı trenle de bağlandığımızı düşünürsek. 4 havalimanına yakın olması büyük avantaj. Bunu değerlendirmek siz sanayicilere düşüyor. Sadece yabancı sermaye değil, sanayi firmalarının yüzde 10’dan fazla olduğunu biliyoruz. Kocaeli ile ilgili konuşulacak çok şey var. Kocaeli’nin sanayi ve ticaret açısından gelişmesinin sebebi konteyner taşımacılığıdır. Son 15 yılda Kocaeli’ye yapılan proje maliyeti 6 milyar 880 TL’dir. Helali hoş olsun, yapılanlar ortada. Kocaeli’ye her türlü desteği veriyoruz” dedi.

“CENGİZ TOPEL’İN SEFERLERİNİ ARTTIRMALIYIZ”

Cengiz Topel Havalimanı’ndan şu an sadece Trabzon’a uçuş var. Bu sayıyı sadece Trabzon değil, başka şehirlere de arttırmalıyız diyen Arslan, “Kocaeli’de ülkenin her yerinden insan olduğunu biliyoruz. Ben havalimanı şirketleriyle konuştum. Sizde taşın altına elinizi koyun. Bizde desteğimizi sürdürelim. Üst yapının tamamen bitirilmesi önümüzde ki yıl tamamlanacak. Gebze Hanibal kavşağı çalışması devam etmekte. 2019’a kadar da Dilovası Eynerce kavşağı bitecek. Yaklaşık 30 kilometre bölünmüş yola sıcak asfalt çalışması devam ediyor. Bütün bu yatırımların sonuçları önemli. İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Konya’nın hepsinin Yüksek Hızlı Tren ile bağladık. Yüksek Hızlı Tren 250 kilometre hızla hizmet veriyor. Sadece yolcu taşıyor. İlerleyen zamanda yük taşımacılığı yapacak duruma da gelecek. Kocaeli sanayisini çok daha büyüten çalışmaları hep birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL