Güncel Manşetler Politika

Bakan Canikli “Bu harekat (Afrin’e) yapılacak.”

Bakan Canikli’den Afrin operasyonu açıklaması: Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, A Haber’in canlı yayınına katılarak soruları yanıtladı. Canikli, Afrin’e operasyonla ilgili soru üzerine, “Bu harekat (Afrin’e) yapılacak, terörle bu mücadele gerçekleştirilecek…

Bakan Canikli “Bu harekat (Afrin’e) yapılacak.”

Bakan Canikli’den Afrin operasyonu açıklaması:

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, A Haber’in canlı yayınına katılarak soruları yanıtladı. Canikli, Afrin’e operasyonla ilgili soru üzerine, “Bu harekat (Afrin’e) yapılacak, terörle bu mücadele gerçekleştirilecek. Ama zamanı, saati tamamen harekatın gerekliliği çerçevesinde, harekatın en etkili, en başarılı şekilde yürütülmesiyle alakalı planlamanın bir parçası. Dolayısıyla o çerçevede şu anda gereği yapılıyor. Suriye’nin kuzeyindeki bütün terör hatları, varlığı ortadan kaldırılacaktır. Bunun başka çaresi yok” dedi.

Muhtemel kayıpların en aza indirilmesi için gerekli tüm şartların olgunlaştırılması gerektiğini söyleyen Nurettin Canikli, “Bu hassasiyetimizi harekatın her aşamasında uygulamaya geçireceğiz. Türkiye’ye yönelik tehdit seviyesi her geçen gün yükseliyor” dedi.

Türkiye’nin nihai hedefini engellemek ya da zayıflatmak için atılacak adımların Türkiye’yi hedefinden vazgeçiremeyeceğini söyleyen Canikli, “Arazida olan bütün ülkelerle görüşmeler devam edecek. Olabildiği ölçüde orada en uygun şartlarla olgunlaştırılmış şartlarla bu operasyonun yapılması son derece önemlidir” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL