Bakan Varank KSO Değerlendirme Toplantısında

Kocaeli Sanayi Odasının ev sahipliğinde düzenlenen Sanayicilerle İstişare ve Değerlendirme toplantısı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Kocaeli Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıya;Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Sanayi ve..

Bakan Varank KSO Değerlendirme Toplantısında
Kocaeli Sanayi Odasının ev sahipliğinde düzenlenen Sanayicilerle İstişare ve Değerlendirme toplantısı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Kocaeli Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıya;Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Osman Ekşi, İl Emniyet  Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, OSB Başkanları, çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmalarının ardından  Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında; “ Sanayinin kalbi diyebileceğimiz bir noktada üretimlerini gerçekleştiriyor. Kocaeli’de başta Valiliğimiz olmak üzere, Büyükşehir Belediyemizle, odalarımızla, yerel yönetimlerimizle bütün kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temel amacımız; üretimi daha üst noktalara taşımak ve ülke ekonomisine katkı sağlayabilecek ortamı iş adamlarımıza sunabilmektir. ” diyen Vali,  toplantının İlimizin, ülkemizin ekonomik gelişmesine katkı sağlamasını diledi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yapmış olduğu konuşmalarında ise; “Bu ayın başında OSB’lerle ilgili önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Yaptığımız değişiklik, yatırımların tamamlanmasının önünü açtı. Yerlileştirme konusu ülkemiz için hayati öneme sahip.  Gerçekleştireceğimiz en önemli yapısal  reform, bu alanda atacağımız adımlar olacak.  Sizlerin de bildiği üzere, ithal aramalı bağımlılığı kurdaki dalgalanmalara karşı sanayimizin direncini zayıflatıyor.  Yerli kaynaklardan en iyi şekilde yararlanıp, üretimin ithal bağımlılığını azaltmamız şart. Yakında açıklayacağımız yerlileştirme ürün programı bu yaraya merhem olacak.  Bu kapsamda, desteklerimizi uçtan uça ve sonuç odaklı şekilde tasarlayacağız.  Ekonomik  bağımsızlığımız için enerjiden sağlığa, imalattan yazılıma pek çok sektörde ülkemizin üretim potansiyelini yukarılara taşıyacağız. Tabi burada herkese görevler düşüyor.  Yerli katma değer konusunda hassasiyet göstermek gerekiyor. Siz işin hem arz, hem de talep tarafındasınız.
BUGÜN İLİMİZDE; YERLİ VE YABANCI OLMAK ÜZERE TOPLAM 143 FİRMANIN AR-GE VE TASARIM MERKEZİ BULUNUYOR
Geldiğimiz noktada; Kocaeli teknolojinin de başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.  Bugün ilimizde; yerli ve yabancı olmak üzere toplam 143 firmanın AR-GE ve tasarım merkezi bulunuyor.  Yine Kocaeli, 5 teknoparkla ülkemizde en fazla teknopark’a sahip şehirlerden birisi.  Teknoparklarda toplam 446 firma ar-ge yoğun faaliyetlere odaklanmış durumda.  Kocaeli bu anlamda bizi hiç mahcup etmedi. Teknoparklarımızdaki toplam satış tutarı 7 milyar liraya ulaşırken, ihracat hacmi 400 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bakanlığımızın önemli projelerinden biri olan, ulusal ve uluslararası ölçekte inovasyon merkezi olmasını planladığımız Bilişim Vadisi de Kocaeli‘nde. Birinci etap birinci kısmını tamamladığımız projenin, ikinci kısmını da çok kısa bir süre içinde tamamlayacağız. Bilişim Vadisi’nin çok kritik yatırımlar için önemli bir üs olmasını arzu ediyor ve bunun için yoğun bir görüşme trafiği sürdürüyoruz. Doğu Marmara Kalkınma Ajansımız ilimizde 295 projeye 98 milyon liralık destek sağladı ve toplamda 179 milyon liralık yatırım hacmi oluşturdu.  Yine; İmes Makina İhtisas Osb’nin kurmayı planladığı uygulamalı ileri mühendislik mükemmeliyet merkezi projesinin finansmanına da ajansımız destekte bulunacak.  Projeyle yılda 2 bin 500 kişiye eğitim verilmesi planlanıyor. Böylece firmalarımızın yenilikçi ürün geliştirme kapasitesini artırmayı amaçlıyoruz.
Kocaeli bizim hizmet mücadelemizi çok iyi bilir. Türkiye’yi büyütme, ekonomimizi güçlendirme mücadelemizi çok iyi bilir. Ülkeyi, bugün Dünya’nın 16. büyük ekonomisi haline getirdiysek bunda Kocaeli’nin çok ciddi payı var. Kocaeli’nin siz değerli iş insanları olmasa, gözü kara girişimcileri olmasa, alın teri akıtan çalışanları olmasa Türkiye’yi böyle büyütemezdik. Bu duygularla sözlerimi bitirirken, ilginiz için teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” diyen Bakan, tüm katılımcılara teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL