Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Başbakan Yardımcısı Işık,Dilovası’nda STK temsilcileri ile bir araya geldi. | Kocaelide Bugün
Genel Güncel Surmanset

Başbakan Yardımcısı Işık,Dilovası’nda STK temsilcileri ile bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Vali Hüseyin Aksoy, Dilovası’nda ki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Dilovası..

Başbakan Yardımcısı Işık,Dilovası’nda STK temsilcileri ile bir araya geldi.
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Vali Hüseyin Aksoy, Dilovası’nda ki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Toplantıya, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, ile Dilovası’ndaki Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri katıldı.
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Sayın Başbakan Yardımcımızın önderliğinde Dilovası’nda Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Temsilcileri ile bir aradayız. Sizlerin sorunlarını dinlemek ve onlara çözüm üretmek adına bir araya geldik. Göreve başladıktan sonra bütün ilçeleri dolaştım. Fırsat buldukça ilçelerimize giderek, ilgili kuruluşlardan sorunları dinleyip çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bizleri bir araya getirdiği için Sayın Başbakan Yardımcımıza teşekkür ediyorum” diyen Vali Aksoy’un  ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ise yaptığı konuşmalarında “ Bugün sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Dilovası bizim nüfus olarak en küçük ilçemiz. Ancak bizim açımızdan en önemli ilçelerimizin başında geliyor. Dilovası’nın sorunlarını yakından takip ediyoruz. Sorunların çözümü içinde büyük bir gayret gösteriyoruz. Çocukluğu bu bölgede geçen biri olarak aldığımız mesafeyi en iyi bilenlerden biriyim. Dilovası önceden sadece kirlilikle anılan bir yerdi. Şimdi Dilovası güzel olaylarla anılıyor. Dilovası’nın önceden alt yapısı yoktu. Şuanda Kocaeli’nin en modern alt yapısı Dilovası’nda. Eskiden Dilovası’nın imarı yoktu. Kocaeli’deki en büyük kayıp kaçak oranı Dilovası’nda idi. Şuanda ise en az kayıp kaçak oranı Dilovası’nda. Demek ki sorun vatandaşta değil, sistemdeydi. Artık Dilovası’nda kapalı yüzme havuzunu hayata geçiriyoruz. Dilovası eğitimde çok gerideydi. Dilovası’nda büyük bir okullaşma hamlesi başlattık. Şuanda ilkokullarda derslik başına düşen öğrenci sayımız 24. Bu sayıda daha da aşağı inecektir. Dilovası’nı zorunlu hizmet bölgesine aldırdık ve öğretmen sıkıntımız kalmadı. Dilovası’nda eğitimi öncelikli tuttuk.
Eskiden sağlıkta ciddi sorun vardı. Şuanda Dilovası’nda hastanemizi kurduk, ameliyat ve yoğun bakım üniteleri devreye girdi.  İlçe genelinde 11 tane uzman doktor, 27 tane pratisyen hekim, 7 tane diş doktoru, 26 tane hemşire, 17 ebe, 6 eczacı ve 11 diğer sağlık personeli ile hizmet veriyoruz. Eskiden sadece 2 pratisyen hekimle ilçeye hizmet veriliyordu. Önümüzdeki süreçte bu rakam daha da artacak. Pek çok alanda ciddi mesafeler aldık. Eskiden çöplerden kaynaklı ciddi bir koku yaşanıyordu ve artık bu sorun ortadan kalktı. Dilovası’nın sorunlarını çözmek bizim için öncelikli bir iştir. Yolumuza birlik ve beraberlik içerisinde devam edeceğiz. ” dedi.
Işık  katılımlarından dolayı tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcilerine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından  Fikri Işık ve Hüseyin Aksoy Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcilerinin sorun ve önerilerini dinlediler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL