Dünya Genel Manşetler

Başbakan Yıldırım Arakanlı çocuklara ve kadınlara öğle yemeği dağıttı.

Başbakan Yıldırım, Arakanlı mültecileri ziyaret etti Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş’in başkenti Dakka’daki temaslarının ardından, Arakanlı mülteci Müslümanların yaşadığı Cox’s Bazar kentine geldi. Yıldırım, Balukhali Kampı’na gelişinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon..

Başbakan Yıldırım Arakanlı çocuklara ve kadınlara öğle yemeği dağıttı.

Başbakan Yıldırım, Arakanlı mültecileri ziyaret etti

Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş’in başkenti Dakka’daki temaslarının ardından, Arakanlı mülteci Müslümanların yaşadığı Cox’s Bazar kentine geldi.

Yıldırım, Balukhali Kampı’na gelişinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı, Diyanet Vakfı ve yardım kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılandı.

Yetkililerden bölgedeki çalışmalara ilişkin bilgi alan Yıldırım, TİKA’nın Cox’s Bazar Sadr Hastanesine verilen ambulans ve personel aracının anahtarını hastane yetkililerine teslim etti.

Başbakan Yıldırım daha sonra kendisini çadırda bekleyen Arakanlıların yanına gitti. Arakanlı Müslümanlarla kucaklaşarak tek tek ellerini sıkan Yıldırım, ağlayan bir Arakanlı kadının sorununu dinledi.

Yıldırım, daha sonra AFAD’ın organizasyonunda Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan ağır iklim tipi sahra hastanesinde incelemelerde bulundu.

Başbakan Yıldırım’a kızı Büşra Bahar Köylübay, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı da eşlik etti.

 BAŞBAKAN YILDIRIM’A ARAKANLI MÜSLÜMANLARDAN SEVGİ SELİ

Yıldırım, Balukhali Kampı’ndaki temaslarının ardından, TİKA’nın Maynar Guna Bölgesi’ndeki yemek dağıtım merkezine geldi.

Burada Arakanlı çocukların “Türkiye” tezahüratlarıyla karşılanan Yıldırım, kızı Büşra Bahar Köylübay ile et ve pilavdan oluşan öğle yemeğini çocuklara ve kadınlara dağıttı.

Yıldırım, dağıtım sırasında görevlilerden TİKA’nın bölgedeki diğer faaliyetlerine ilişkin de bilgi aldı.

Başbakan Yıldırım daha sonra yemek dağıtım sırasında bekleyen çocuklara ve kadınlara oyuncak ve yardım kolisi dağıttı.

Kendisine sevgi gösterisinde bulunan Arakanlı Müslümanlarla kucaklaşan ve selamlaşan Yıldırım, ziyaretin sonunda bölgedeki TİKA, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı ve Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL