Genel

Başbakan’dan OHAL ve afiş açıklaması

Çankaya Köşkü’nde medya temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, OHAL için 3 ay uzatılmasına dair teklifleri olacaklarını belirtti. Yıldırım, aşif tartışmaları için ise, “Alınganlık gösterecek bir şey yok. TSK’yı..

Başbakan’dan OHAL ve afiş açıklaması

Çankaya Köşkü’nde medya temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, OHAL için 3 ay uzatılmasına dair teklifleri olacaklarını belirtti. Yıldırım, aşif tartışmaları için ise, “Alınganlık gösterecek bir şey yok. TSK’yı hedef alma düşüncesi yoktur” dedi. ABD’nin başkenti Washington’da 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bilgilendirme ilanlarının asılmasına izin verilmemesini değerlendiren Yıldırım, “ABD’nin bu tavrı kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, OHAL için “19’unda doluyor, prensip olarak bizim hükümet olarak kararımız, MGK’ya uzatılması yönünde teklif götürmek” dedi.

15 Temmuz’un yıl dönümüne ilişkin hazırlanan afişlerle ilgili tartışmaya değinen Yıldırım, “15 Temmuz’un anılmasına yönelik afişler var. Burada kimsenin rahatsız olacağı bir şey yok. Bizim ilk günden dediğimiz şey bellidir, ‘asker kılığına girmiş teröristler’, bunlar Türk Silahlı Kuvvetlerini temsil etmiyor, bunlar Türk Silahlı Kuvvetlerinin, askerin tankını, topunu, helikopterini, uçağını çalan ve bunlarla millete bombalar, mermiler yağdıran, akıllarını kiraya vermiş katillerdir. Bu kadar basit. Onun için alınganlık göstermeye gerek yok. Bu, kaldı ki çok belirli, emekli olmuş TSK mensuplarının, küçük bir grubun köpürtmeye çalıştığı bir konudur. Burada hiçbir zaman TSK falan, kimseyi hedef alma düşüncesi yoktur” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL