“Basınımızın özgür olması demokrasimizin vazgeçilmez bir gereğidir”

 Hürriyet, Basın Bayramını Kutladı İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, basından sansürün kaldırıldığı, basının özgürlüğüne kavuştuğu gün olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı sebebiyle mesaj yayınladı. Mesajında basının önemine..

“Basınımızın özgür olması demokrasimizin vazgeçilmez bir gereğidir”

 Hürriyet, Basın Bayramını Kutladı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, basından sansürün kaldırıldığı, basının özgürlüğüne kavuştuğu gün olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı sebebiyle mesaj yayınladı.

Mesajında basının önemine değinen Başkan Hürriyet “basınımızın özgür olması demokrasimizin yaşanmasının ve gelişmesinin vazgeçilmez bir gereğidir.  Unutulmamalıdır ki gelişmiş demokrasilerdeki en önemli özgürlüklerden biri olan basın özgürlüğünün var olabilmesi, demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi, düşünce ve fikir özgürlüğünün toplumun bütün kesimlerinde yeterince kullanılabilmesi, ancak basının haber alma ve yaymasının önündeki engelleri kaldırmakla mümkündür. Sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu vesileyle başta şehrimizde olmak üzere yurtiçinde ve yurt dışında görev yapan, haber alma ve bilgi edinme özgürlüğümüzü bizlere sunan tüm basın mensuplarının bayramını kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL