Manşetler Surmanset

Başkan Bıyık Darıca’da Basınla Buluştu!

Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık bugün bir basın toplantısı düzenledi. Darıca Kahve Deryası’nda düzenlenen toplantıya ilçe başkanı Muzaffer Bıyık’ın yanı sıra ilçe gençlik kolları başkanı Cengizhan Ramazanoğlu, kadın..

Başkan Bıyık Darıca’da Basınla Buluştu!

Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Darıca Kahve Deryası’nda düzenlenen toplantıya ilçe başkanı Muzaffer Bıyık’ın yanı sıra ilçe gençlik kolları başkanı Cengizhan Ramazanoğlu, kadın kolları başkanı Hülya Kodek, ilçe yöneticileri Nuran Kurşun ve Cüneyt Şentürk katıldı. Toplantıda ilk olarak gündeme dair açıklamalarda bulunan Ak Partili Bıyık, “Kongre sürecini yaşadık. Teşkilat olarak yoğun bir süreç geçirdik. Bu süreçle ilgili olarak bilgilendirme yapmak istedik. Ak Partide bir kongre süreci ve temayüller vardır.

“ÖRNEK BİR KONGRE OLDU”

Bu süreçte yeniden bana ilçe başkanlığı görevi verildi. Örnek bir kongre olarak Darıca ilçe kongresini gerçekleştirdik. 430 delegenin 385 delegesi oy kullandı. En çok oy kullanılan ilçe olduk. Kongre sürecinin ardından kadın ve gençlik kollarının kongresi oldu. Bu kongreleri birlik ve beraberlik içinde tamamladık. Her kongre sürecinden sonra mahalle başkanlarının görev süreleri doğal olarak düşer. 14 mahallenin tamamında mahalle teşkilatlarımız açık. Merkez mahallede bir irtibat bürosu açtık. Mahalle yapılanmaların ardından kadın ve gençlik yapılanmalarını tamamladık.

“2019 DA İKİLİ EĞİTİM KALMAYACAK”

Pazar günü seçim olacakmış gibi çalışmamızı yapmakla mükellefiz. Tüm sandıklarda yapılanmalarını tamamlayarak yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Vatandaşlara yönelik de ev ziyaretlerimiz, yaşlı, hasta ziyaretlerimiz devam ediyor. İstişare kurulunu daha daraltılmış biçimde yapıyoruz. Her mahallenin istişare kurulunu toplayacağız. Darıca’yı 8 mahalleye bölerek her mahalleden istişare kurulu üyelerini çağıracağız. Geçtiğimiz hafta Ankara ziyaretimiz oldu. Partimizi 2019 seçimlerinde ne yoracağını biliyoruz. Bu konuda pek bir sıkıntımız olmayacak. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz 2 yıl önce sağlık bakanlığının bütçesine koydurduk. 10 bin m2 kapalı bir ağız diş sağlığı hastanesi yapılacak. İhalesi yapıldı. Hastanenin hemen arkasını yapılacak. Bir yıl içerisinde yapılarak hizmete girecek. 1 ay içerisinde kazma vurulmasını bekliyoruz. Emniyet binası bir enkaz olarak duruyor. Müteahhit ortada bıraktı gitti. 1 ay içerisinde yeniden bir ihale olacak. Yıllardır hasret çektiğimiz bir emniyet binası idi. En başlıca problemiz eğitimle alakalı. 6 tane okulda ikili eğitim vardı. Bu sayıyı 4 kadar düşürdük. 2019 yılına kadar ikili eğitim olmayacak.” dedi.

“ARAŞTIRMA HASTANESİ OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Farabi Devlet Hastanesi’nin eğitim ve araştırma hastanesi olması ile ilgili olarak Bıyık, “Eğitim ve araştırma hastanesi olması için başhekimin doçent veya doçent yardımcısı olması gerekiyor. Genel sekreter yeni hekim olarak atanan Ali Ramazan ile görüşmüş. Genel sekreterlikte imzalar atıldı. Ancak bakanlık değişikliği ile yaşanan bir değişiklikten dolayı biraz gecikme oldu. İl sağlık müdürlüğü atandıktan sonra bu sorun çözülecek. Eğitim ve araştırma hastanesi olması ile ilgili olarak başbakan yardımcımızın takibi var. Farabi’nin eğitim araştırma hastanesi olması yönünde geri adım diye bir şey söz konusu değil.” diye konuştu. Darıca’daki ulaşım sorunu ile ilgili olarak Bıyık, “Darıca İstasyon’da yapılan kavşakla ilgili olarak bir mühendislik hatası var. Art arda yapılan ışıklar da trafik sıkışıklığına neden oluyor. İlçe yönetimi oluştururken her mahalleden temsilde adaleti sağladık. Yönetimde Ardahanlı olmaması bir eksiklik ve hata. Bu hata da benim. Kongre sürecinin verdiği yoğunluk bunu gözden kaçırmamıza neden oldu. Bu işin içinde bir art niyet yok. Bu iş benim hatam ve eksikliğim. Darıcamızda ciddi bir polis eksiğimiz var.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL