Eğitim Genel Güncel

Başkan Karaosmanoğlu’ndan Kağıt Müzesine ziyaret

İZMİT’TEN TÜRKİYE’YE YAYILAN KÂĞIDIN ÖYKÜSÜ İZLENEBİLİYOR   6 Kasım 2016’da tarihinde açılışı gerçekleştirilen SEKA Kağıt Müzesi, içerisinde açılan Kocaeli Halk Kütüphanesi ile de yeni bir solukla Kocaelilere hizmet vermeyi sürdürüyor…

Başkan Karaosmanoğlu’ndan Kağıt Müzesine ziyaret

İZMİT’TEN TÜRKİYE’YE YAYILAN KÂĞIDIN ÖYKÜSÜ İZLENEBİLİYOR

 

6 Kasım 2016’da tarihinde açılışı gerçekleştirilen SEKA Kağıt Müzesi, içerisinde açılan Kocaeli Halk Kütüphanesi ile de yeni bir solukla Kocaelilere hizmet vermeyi sürdürüyor.

İzmit SEKA Kültür alanında yer alan SEKA Kağıt Müzesi 7’den 70’e misafirlerini geçmişe ve geleceğin dünyasına götürürken, atölyelere katılan çocuklar da eğlenceli vakit geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. Bu mutluluğa atölyelere konuk olarak eşlik eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, minik kursiyerlerin el becerilerini yerinde görme şansını da yakaladı.

Çocukları ve gençliği hizmetleriyle ihmal etmeyen, Türkiye’nin gücüne güç katacak bir neslin yetişmesi için büyük sorumluluk aldıklarını her fırsatta ifade eden Karaosmanoğlu, SEKA Kâğıt Müzesi ziyaretinde atölyelerdeki eğitimlere katılan çocuklarla yakından ilgilendi. Kursiyerlerle keyifli sohbetler gerçekleştiren Karaosmanoğlu, 12 bin 345 metrekare alan üzerine kurulan 18 salondan oluşan SEKA Kâğıt Müzesi’nde ziyaretçilerin, Cumhuriyet dönemi sanayileşme sürecinde önemli yere sahip fabrikanın kuruluş sürecinden başlayıp, İzmit’ten Türkiye’ye yayılan kâğıdın öyküsünü görüntüler eşliğinde izleyebileceklerini de belirtti.

Kâğıt Müzesi’nin hemen her katında makinelerin sergilendiği alanlar başta olmak üzere büyük sergi salonlarının ziyaretçilerin ilgisini çekerken, çocukların ve gençlerin ilgi duyduğu Kağıt Sanatları atölyeleri de büyük ilgi görüyor. El Yapımı Kağıt Atölyesi, Damga ve Baskı Atölyesi, Sikke Basım Atölyesi, Origami–Krigami Atölyesi, Quilling Atölyesi ve Kağıt Hamurundan Nesneler Atölyesi’ni ziyaret eden Karaosmanoğlu, Ahşap Atölyesi’nde de meraklı miniklerin yeteneklerini sergilemesine de tanık oldu. Tüm atölyelerin açıldığı günden beri randevu ile gelen gruplara ve bireysel başvuru yapan üç bin altı yüz kursiyere eğitim verildiğini açıklayan Karaosmanoğlu, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimlerine katkı sunmak için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bunu bir vazife olarak görüyoruz” ifadelerini sarf etti. Karaosmanoğlu ayrıca Kâğıt Müzesi’ne gelen öğrencilerle de hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL