Manşetler Politika Surmanset

“Başkan Mahkemeyi de Dinlemiyor!”

CHP’li Halis Koç daha önce takası için meclise gelen ve mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı alınan arazi için şimdide satış yapılmasını eleştirdi ve önemli bir iddia ortaya attı. Koç: “Arazinin..

“Başkan Mahkemeyi de Dinlemiyor!”

CHP’li Halis Koç daha önce takası için meclise gelen ve mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı alınan arazi için şimdide satış yapılmasını eleştirdi ve önemli bir iddia ortaya attı. Koç: “Arazinin takası için 2014’te protokol imzalandı, alıcısı bile bellidir yarın ortaya çıkar” dedi.

Dün gerçekleştirilen Çayırova Belediye Meclisinde CHP’li Halis Koç, daha öncede gündeme gelen ve tartışmalara sebep olan arsa takası olayında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

“TAKAS OLMADI SATIŞA GEÇTİ”

CHP’li Koç: “Malum Belediyemizin arsa takası olayı vardı yaklaşık 2 meclis önce gündeme geldi ve tüm karşı çıkmalarımıza rağmen Ak partili üye arkadaşların oyları ile mecliste kabul edildi. Biz belediyemizin bu takastan zarar ettiğini üstüne basa basa söyledik. Ve akabinde ise alınan kararın ardından mahkemeye başvurduk ve neticesinde mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Fakat bugün görüyoruz ki bu arazi için şimdide satış kararı alınmış” dedi.

“BAŞKAN MAHKEMEYİ DE DİNLEMİYOR”

Duruma hayli tepkili olan CHP Grup Sözcüsü Koç: “Sayın Başkan mahkeme kararına dahi saygı duymuyor. Burada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almış ama Başkan sizlerden aldığı yetki ile sizlere bir kez daha sormadan arsa için satış kararı almış. Yani bizler burada neciyiz neden bizlerin görüşleri önemsenmiyor, neden mahkemenin kararı dikkate alınmıyor?” şeklinde konuştu.

“BU ARAZİNİN TAKASI İÇİN 2014’TE PROTOKOL YAPILDI MI?”

Ağustos ayının 9’unda bu arazinin satışının gerçekleşeceğini belirten Koç: “Ben iddia ediyorum, 2014 yılında Sayın Şevki Demirci seçilir seçilmez Kaymakamlık yeri olarak bilinen arsa için birileriyle takas protokolü imzalamıştır. Alıcısının bile belli olduğunu düşünüyoruz. Yani sizler Ak Partili Meclis Üyesi arkadaşlar yapılan bu anlaşmadan haberi olan var mıydı? Siz güvenip yetki veriyorsunuz ama sonuç ortada. Ben şunun bir kez daha altını çizerek söylüyorum. CHP olarak tüm hukuksuz satışların karşısındayız ve hukuki manada ki tüm yolları sonuna kadar kullanacağız” dedi.

KESKİN CEVAP VERDİ!

Konuyla ilgili olarak cevap veren Başkan Vekili Orhan Keskin ise; “Biz ilk etapta satış kararı almıştık fakat işleyişin hızlı ilerlemesi için takas kararına vardık. Zaten sizlerde takastan zarar edeceğimizi bunun yerine satış yapmamızı istediniz. Mahkeme takas için yürütmeyi durdurma kararı almış olabilir ama şimdi arazinin satışı söz konusu ve siz buna da karşı çıkıyorsunuz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL