Genel Güncel Manşetler

Başkan Sarı’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebi ile bir mesaj yayınladı. Başkan Sarı yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten..

Başkan Sarı’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebi ile bir mesaj yayınladı. Başkan Sarı yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılmasının ardından geçen ikinci 8 Mart’ı karşıladık.

Toplumsal cinsiyet eşitliği, siyaset üstü tutulması gerekirken, adaletin kişilere göre işletilmesi ve kürsü başından yapılan akıl almaz açıklamalar bunu engellemektedir. Kadınların maruz kaldığı şiddetin, kurban gittikleri cinayetlerin sanıklarının serbest bırakıldığı ve tüm bu yaşanan adaletsizliği inatla yasalarla meşrulaştırmaya çalışan karanlık bir zihniyet ile mücadele etmekteyiz. Bireyleri, aileyi ve kadını koruyan İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılması, acı tabloyu da bizleri göstermektedir.

Türk aile yapısı ile bağdaşmayan bu şiddet olaylarının örf ve adetlerimiz bahane edilerek örtbas edilme çabası insanlık suçudur. Kadın ve erkek toplumun her alanında eşittir. Kadın da erkek de önce insandır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ sözünün ışığında tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün de bir kez daha Cumhuriyet Halk Partisi olarak en büyük destekçileri olduğumuzu duyurmak istiyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL