Bayram Arefesinde Şehitlerimizi Ziyaret

Ramazan Bayramı Arefesinde Şehitlerimiz Dualarla Yâd Edildi Ramazan Bayramı arefesinde Bağçeşme ve Polis Şehitliğini ziyaret eden Vali Seddar Yavuz’a Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Mehmet  Akif Yılmaz, Deniz Eğitim ve..

Bayram Arefesinde Şehitlerimizi Ziyaret

Ramazan Bayramı Arefesinde Şehitlerimiz Dualarla Yâd Edildi

Ramazan Bayramı arefesinde Bağçeşme ve Polis Şehitliğini ziyaret eden Vali Seddar Yavuz’a Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Mehmet  Akif Yılmaz, Deniz Eğitim ve Öğretim – Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal,  Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Tahir Büyükakın,  Vali Yardımcıları Suat Yıldız ve Ali Ada, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir,  İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu,  İl Jandarma Komutanı Alb. Ümit İlbayı, daire müdürleri, şehit aileleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

Bağçeşme ve Polis Şehitliklerini ziyaret eden Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki protokol üyeleri, şehitlerimizin kabirlerine karanfiller bırakıp, dualar ettiler. Şehitliklerde bulunan Şehit yakınlarının bayramını kutlayan Vali Yavuz, hal ve hatırlarını sorarak, bir talepleri olup olmadığını sordu.

Şehitliklerde okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve edilen duaların ardından Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; Rahmet, mağfiret ve cehennem azabından kurtuluşu ifade eden, tüm müminlerin büyük bir coşkuyla yaşadığı, hayatını terbiye ettiği, yeniden anlamlandırdığı, bir çoğumuzun yeni bir başlangıç yaptığı mübarek bir Ramazan ayının daha sonuna geldik. Böylesine mübarek bir ayı sağlıkla tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz.”

 

Bayrama biraz buruk giriyoruz diyen Vali Yavuz, Filistin’de yaşanan olaylara değinerek açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:  “Özellikle ülkemizi ve İslam dünyasını kan gölüne çevirmek isteyen küresel çetelerin iş başında olduğunu üzülerek görüyoruz. Son dönemde Kudüs’te meydana gelen insanlık dışı vahşeti ve bu vahşete gözlerini kapayan, kulaklarını tıkayan sözde medeni batının iki yüzlüğünü de hep beraber görmüş oluyoruz. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik bölme, parçalama ve içimizde nifak oluşturma davranışlarında da nasıl ikiyüzlü olduklarını gördüğümüz gibi. Ramazan Bayramı’nın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmemize, aramızdaki küçük farklılıkları bir kenara bırakıp tekrar kucaklaşmamıza ve yeni baştan diriliş ve kıyamımıza vesile olacak kardeşliği pekiştirmemize vesile olmasını diliyorum. Özellikle bayramın bayram gibi yaşanması hususunda şehrimizde büyük bir dayanışma örneği gösterildi.  Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin, diğer belediyelerimizin ve iş dünyamızın katkılarıyla hazırlanan yardımlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Bu vesileyle bu yardımlara katkı sunan, emek veren, bizlerle beraber sahada çalışan tüm arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.” diyen Vali Yavuz Kocaelili Hemşehrilerimizin ve tüm İslam Âleminin  Ramazan Bayramını kutladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL