Eğitim Genel Güncel Manşetler Sağlık

“BEKLENMEYENE HAZIRLIKLILAR”

7126 sayılı Sivil Savunma Kanunu, 5902 sayılı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik,  Hastane Afet ve Acil Durum Planları Uygulama..

“BEKLENMEYENE HAZIRLIKLILAR”

7126 sayılı Sivil Savunma Kanunu, 5902 sayılı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik,  Hastane Afet ve Acil Durum Planları Uygulama Yönetmeliği (HAP), Sabotajlara Karşı Koruma Yönetmeliği vb. kanun ve yönetmelikler gereğince Kamu Kurum ve Kuruluşlarında afet ve acil durumlara ilişkin hazırlıkların yapılması amacıyla 24-25-26.01.2018 tarihleri arasında İzmit Seka Devlet Hastanesi Sivil Savunma Uzmanı Nilüfer Mostura  tarafından “Afet ve Acil Durum Planlama Esasları” konulu eğitim gerçekleştirildi.

Sağlık tesislerinde daha önce yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda 2018 yılı içerisinde yapılması gereken Sivil Savunma, Acil Durum Eylem, Sabotajlara Karşı Koruma, HAP, Tahliye, Yangın Önleme ve Söndürme Yönergesi Planlamalarının yapılması, eğitimlerinin ve masa başı-saha tatbikatların gerçekleştirilmesi gibi çalışmaların önemine dair bilgi ve görüş alışverişi yapıldı. Bununla birlikte 2018 yılı içerisinde, sağlık tesislerinde çalışan tüm personellere Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından verilecek eğitimlere personellerin katılımlarının sağlanması hakkında konuşuldu.

İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Biriminde görev yapan Sivil Savunma Amirleri Fatma Köksal Parlak ve Tülay Nuray tarafından organize edilen üç günlük eğitime, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Arzu Aşı’nın koordinasyonunda tüm kamu hastaneleri Başhekimleri, İlçe Sağlık Müdürleri, İl Ambulans Servisi Başhekimi, Halk Sağlığı Laboratuvar Sorumlusu ve Sivil Savunma Uzman/Amirleri katılım sağladı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL