Eğitim Genel Güncel Manşetler Spor Yaşam

Beşinci etap tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde organize ettiği Okullararası Satranç Ligi’nin beşinci etabı hafta sonunda yapıldı. Beşinci etabın sonunda ilkokul kategorisinde Çayırova Üç..

Beşinci etap tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde organize ettiği Okullararası Satranç Ligi’nin beşinci etabı hafta sonunda yapıldı.

Beşinci etabın sonunda ilkokul kategorisinde Çayırova Üç Renk Koleji’nden Cemal Arda Bilir, Ortaokul kategorisinde İzmit Özel Atafen Ortaokulundan Alperen Sel ve lise kategorisinde Kocaeli Fen Lisesi’nden Servet Hakan Altay birinci oldu.

 DİLOVASI POLİSAN SPOR SALONU’NDA YAPILDI

İlkokul, Ortaokul, Lise kategorisinde düzenlenen ligin beşinci etabı Dilovası Polisan Spor Salonu’nda yapıldı. Beşinci etabı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Dilovası AK Parti İlçe Başkanı Osman Akbulut, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, , Satranç Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Ahmet Açıkgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ve veliler izledi.

 BEŞİNCİ ETABIN İLK HAMLESİ BAYRAM’DAN

Beşinci etap maçları Cumartesi sabah 09.00 itibariyle başladı. Bu etapa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram katılarak gençlerin heyecanına ortak oldu. Genel Sekreter Bayram, gerçekleştirdiği ilk hamle ile de beşinci tur maçlarını başlattı.

 BAŞKANIN BAŞARI DİLEKLERİNİ İLETTİ

Beşinci etap Pazar günü 6 tur ile devam etti. Maçların başlamasından önce bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Satranç Ligi’ne katılan tüm öğrencilere, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun başarı dileklerini iletti. Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerin eğitimine ve gelişimine büyük önem verdiğini kaydeden Bayram, “Bizler, sizlerin en iyi şekilde geleceğe hazırlanmasını istiyor ve bu nedenle var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız içinde spor önemli bir yer tutuyor. Siz gençler bizlerin geleceği, umudusunuz. Herşey sizler için” şeklinde konuştu.

 DERCEYE GİREN ÖĞRENCİLER

Öte yandan oldukça zorlu ve bir o kadar da zevkli mücadeleye sahne olan turların ardından dereceye girenler belli oldu. Dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.  Dereceye giren öğrenciler madalyalarını protokol üyelerinin elinden aldı. Bu çerçevede beşinci turun galipleri ise şöyle belirlendi:

 İlkokul kategorisinde

Çayırova Üç Renk Koleji’nden Cemal Arda Bilir birinci, Derince Turgut Reis ilkokulundan Miraç Çağrı Zariç ikinci, aynı okuldan Hasan Maden üçüncü ve Çayırova Üç Renk Koleji’nden Bedirhan Bekri dördüncü oldu.

 Ortaokul kategorisinde

İzmit Özel Atafen Ortaokulundan Alperen Sel birinci, İzmit Şehit Ümit Balkan Ortaokulundan Ömer Göllü ikinci, Gölcük Hisareyn Ortaokulundan Ayberk Gürbüz üçüncü ve İzmit Özel Atafen Ortaokulundan Yiğit Bayraktar dördüncü oldu.

 Lise Kategorisinde

İzmit Kocaeli Fen Lisesi’nden Servet Hakan Altay birinci, İzmit Muammer Dereli Fen Lisesi’nden Oğuz Kaan Elidolu ikinci, Körfez Fen Lisesi’nden Süha Özel üçüncü ve Dilovası Özel Enka Teknik Okulları’ndan Semih Çakır dördüncü oldu.

 YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ

Büyükşehir Okullar arası Satranç ligi, 8 etap üzerinden her ay bir turnuva olacak şekilde gerçekleştiriliyor. Sekiz ayın sonunda İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde birinci olan okullara bilgisayar  sınıfı, ikinci olan okullara fen laboratuvarı, üçüncü olan okullara ise kütüphane yapılacak.

 ALTINCI ETAP NİSAN AYINDA

Lig Haziran ayına kadar devam edecek. Satranç Ligi’nin altıncı etabı Nisan ayı içinde yapılacak. Sekiz etap sonunda, okulların en iyi üç sporcusunun tüm etaplardaki puanları toplanarak, her kategoride, en iyi üç sporcusu olan okula ödül verilecek. İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde birinci olan okullara bilgisayar, ikinci olan okullara fen laboratuvarı, üçüncü olan okullara ise kütüphane yapılacak.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL