‘Beslenme Dostu Okul’

Gebze Yücel Boru Fen Lisesi olarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı İşbirliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen Beslenme Dostu Okul Projesi çalışmaları sonucunda yapılan değerlendirmede 100 tam puan alarak ‘Beslenme Dostu..

‘Beslenme Dostu Okul’
Gebze Yücel Boru Fen Lisesi olarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı İşbirliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen Beslenme Dostu Okul Projesi çalışmaları sonucunda yapılan değerlendirmede 100 tam puan alarak ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifikası almaya hak kazandı.
 
Okul Müdürü İsmail BOĞA; “Okullarda obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılmasını hedefleyen Beslenme Dostu Okul projesi çalışmalarımız için kurduğumuz Beslenme Dostu Okul ekibimiz dönem başından beri yoğun bir çalışma yapmaktaydı. Okulumuzda öğrencilerimiz haftanın belirli günlerine sabah sporu yaparak derslere başladılar. Etkinlik kapsamında tüm öğrencilerimiz Gaziler Dağı’nda Sağlıklı Yaşam Yürüyüşüne katıldılar. Okul kantinimiz öğrenciler için sağlıklı ürünleri ön plana çıkararak satış yapmaya başladı. Ekibimiz panolar oluşturarak sağlıklı beslenme hakkında bilgiler verdi. Belediyemiz okul bahçemize Fitness aletleri kurdu, pansiyonumuzda verilen yemek menümüzü Beslenme Dostu olarak revize ettik. Velilerimize ve öğrencilerimize Beslenme ile ilgili seminerler gerçekleştirdik. Aşırı kilolu ya da aşırı zayıf öğrencileri için diyet uzmanı talebinde bulunduk. Bu çalışmalarımız neticesinde denetim ekibince yapılan değerlendirmede 100 tam puan alarak sertifika almaya hak kazandık. Beslenme Dostu Okul olma yolunda çalışmalarında gayret gösteren tüm öğretmenlerimize ve personelimize teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL