“Bi Hareketine Bakar Hayat”

Emniyet Kemeri Takmak, Yaralanmalı Trafik Kazalarında Riski %60 Oranında Düşürüyor Vali Seddar Yavuz, trafik güvenliğine dikkati çekmek amacıyla İçişleri Bakanlığımızca başlatılan “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında Özdilek kontrol noktasındaki..

“Bi Hareketine Bakar Hayat”

Emniyet Kemeri Takmak, Yaralanmalı Trafik Kazalarında Riski %60 Oranında Düşürüyor

Vali Seddar Yavuz, trafik güvenliğine dikkati çekmek amacıyla İçişleri Bakanlığımızca başlatılan “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında Özdilek kontrol noktasındaki emniyet kemeri uygulamasına katıldı.

Özdilek kontrol noktasında gerçekleştirilen uygulamaya Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı eşlik etti.

İlk olarak kontrol noktasında görev yapan güvenlik güçlerimizle bir süre sohbet eden Vali Seddar Yavuz, denetimler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak kolaylıklar diledi.

Daha sonra kontrol noktasından geçen sürücülerle bir süre sohbet eden Vali Yavuz, toplumsal duyarlılığı yükseltmek amacıyla başlatılan kampanya ile emniyet kemeri kullanımının önemi konusunda bilgi vererek, hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.

Vatandaşlara “Bi Hareketine Bakar Hayat” bilgilendirme broşürlerini de veren Vali Yavuz, araç içerisinde bulunan çocuklara kırmızı düdük hediye ederek onlardan kemerini takmayan ve trafik kurallarına uymayan ebeveynlerini uyarmalarını istedi.

Emniyet kemeri kullanmanın yaralanmalı trafik kazalarında riski %60 oranında azalttığına dikkat çeken Vali Yavuz: “İçişleri Bakanlığımız tarafından güvenli trafik uygulamaları kapsamında ‘Bi Hareketine Bakar’ mottosuyla başlatılmış bulunan kampanyamızda bugün yeni bir aşamadayız. Hepinizin bildiği gibi emniyet kemeri takmak, yaralanmalı trafik kazalarında riski %60 oranında düşürmektedir. Dolayısıyla emniyet kemeri takmak hayat kurtarır. Bu vesileyle toplumun tüm kesimlerinde araç kullanırken ya da araç içerisinde bulunurken emniyet kemerinin önemine vurgu yapmak üzere bugün buradayız. Daha önce de bununla ilgili çeşitli faaliyetlerimiz oldu. Hepimizin gayreti ve amacı; Can kayıplarının olmaması, yaralanmaların en aza indirilmesidir.

Vali Yavuz: ‘Trafik Kurallarına Uyalım, Aşırı Hız ve Şerit İhlali Yapmayalım’

Trafik kazaları hepimizi derinden üzüyor diyen Vali Yavuz, sürücülere uyarılarda bulunarak şunları kaydetti: “Bu elim kazalar hem bizi hem aileleri derin bir üzüntüye sevk ediyor. Can ve mal kayıplarının olmaması ya da en aza indirilmesi amacıyla emniyet ve jandarma birimleri yoğun çalışmalar yürütüyor. Ancak ne kadar denetim yaparsanız yapın farkındalığı arttırmak, toplumu bilinçlendirmek en önemli çözümdür. Bu nedenle buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; lütfen trafik kurallarına uyalım ve emniyet kemerimizi mutlaka takalım, aşırı hız yapmayalım, gereksiz şerit ihlali ve özellikle de ani şerit ihlalleri yapmayalım. Trafikte seyir halindeyken bir anlık dikkatsizlik ve tedbirsizlik, ölümlere, yaralanmalara ve hayatının geri kalan kısmını engelli olarak yaşamaya neden olabiliyor. Bu açıdan da toplumumuzu bu kampanyamıza katılmaya, hayatımızın her alanında dikkatli ve tedbirli olmaya bir kez daha çağırıyor, davet ediyor ve diyoruz ki; “Bi Hareketine Bakar” sadece emniyet kemeri takmak.” diyen Vali Yavuz, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL