” Bir Adım Daha Yaklaştı”

Kocaeli “Altın Bebek Dostu İl” Olmaya Bir Adım Daha Yaklaştı Kandıra Ecz. Kazım Dinç Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde,1991 yılından bugüne sürdürülen, temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve..

” Bir Adım Daha Yaklaştı”

Kocaeli “Altın Bebek Dostu İl” Olmaya Bir Adım Daha Yaklaştı

Kandıra Ecz. Kazım Dinç Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde,1991 yılından bugüne sürdürülen, temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda Bebek Dostu Hastane unvanı almaya hak kazandı.

23 Eylül Pazartesi günü hastanede düzenlenen belge teslim törenine; Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, 50’inci Dönem Sağlık Bakanı Ecz. Kazım Dinç, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kandıra Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Karakoç, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Başkanlar Uz. Dr. Mürsel Durmaz ve Dr. Faruk Demirhan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Damla Tosun, Başhekim Dr. Bülent Uysal, Basın Mensupları, hastane idarecileri, hekimler ve sağlık çalışanları katılım sağladı.

HİZMET ÇITASI YÜKSELİYOR

Belge takdim töreninde açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Kandıra Devlet Hastanesi’nin son yıllarda gerçekleştirilen yoğun ve önemli çalışmalar sonucunda hizmet çıtasını yükselttiğini vurguladı.

Ergüney “Kandıra Devlet Hastanesi modern yapısı, her geçen gün artan uzman hekim kadrosu, donanımı ve nitelikli hizmetleri ile bölgemizin sağlık hizmetini ciddi bir şeklide karşılıyor. Sağlık Bakanlığımız yaklaşık 15 yıldır uyguladığı ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ sayesinde bu günlere gelmiş bulunmaktayız. Hastanemiz şu anda 50 yataklı servisi olan ve tomografi, fizik tedavi üniteleri gibi özellikli hizmetler barındıran bir hastane” dedi.

ERGÜNEY’DEN MÜJDELER

Acil Sağlık Hizmetleri konusunda önemli yeri olan 112 istasyonlarından birinin Kandıra Devlet Hastanesi bahçesinde çok yakında faaliyete geçeceğini de müjdeleyen Ergüney “ Yine içerisinde poliklinikler, fizik tedavi ünitesi, yeni diyaliz ünitesi gibi birçok ünitenin bulunacağı ek bina projesi tamamlanmış durumda ve Sağlık Bakanlığımız tarafından yatırım programına alınacak. İnşallah bu önemli hizmetlerin de devreye girmesi ile bölge halkımız sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanacaklar” dedi.

ALTIN İL OLACAĞIZ

Bebek Dostu Unvanı’nın Dünya standartlarında kabul gören teknik bir kavram olduğunu vurgulayan Ergüney “Bu unvanı kazanmak, doğum öncesinden başlayan ve doğumdan sonrasına kadar bebeklerin dünya standartlarında takip edildiği, gerekirse tedavi edildiği ve her türlü muayenenin yapıldığı, dünya standartlarında bir hastane olmak anlamına geliyor. Sağlık Bakanlığı denetçileri tarafından yapılan ve çok katı kuralları olan bu değerlendirmeler sonucunda başarılı olan hastanelere bu unvan veriliyor. Kandıra Devlet Hastanemizin de bu unvanı kazanması sonucunda İlimizdeki bütün kamu hastanelerimiz bebek dostu hastane olmuş durumda.

İlimizde bulunan toplam 17 özel hastaneden ise 13’ü şuanda bebek dostu hastane belgesine sahip. Yıl sonunda kadar gerçekleştireceğimiz çalışmalar sonucunda diğer 4 hastanenin de bebek dostu unvanı almasını amaçlıyoruz. Bu sayede ilimizde bulunan toplam 27 özel ve kamu hastanelerinin hepsinin bebek dostu hastane unvanı kazanarak Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ‘Altın Bebek Dostu İl’ unvanını ilimize kazandırmak istiyoruz. Hastanemizin bu unvanı kazanmasında emeği geçenlere teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Kandıra Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Karakoç bebek dostu unvanının Kandıra ilçesine hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Etkinliğin çok güzel bir çalışma olduğunu ve Kandıra’daki bebekler için önemli olduğunu söyleyen Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan “Öncelikle İl Sağlık Müdürümüze ve ekibine gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyorum. Kandıramız için hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Bebek Dostu Hastane projesinin çok önemli bir proje olduğunun altını çizen 50’nci Dönem Sağlık Bakanı Ecz. M. Kazım Dinç “Bebek dostu hastane projesi çok güzel bir proje ve bu konuyu önemsiyoruz. Kandıra Devlet Hastanemize yakışır bir şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum. Buraya emek veren bütün arkadaşlarımızı kutluyor memleketimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünsal “Bu ödül vesilesiyle emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bebek dostu olduğumuz tescillendi. Nüfusunun 4- 5 katına hizmet eden bir hastaneye sahibiz. Yazın çok yoğun bir dönem geçirdik ve bu yükün altından başarıyla kalktık. Hastane çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Hastanemiz her geçen gün güzelleşiyor. İlçemizden bir Sağlık Bakanımızın da çıkmış olması ilçemiz adına çok önemli ve sevindirici. Programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Program sonunda protokol üyeleri tarafından, Hastane Başhekimi Uz. Dr. Bülent Uysal ve Hastane Sağlık Hizmetleri Müdürü Hilal Azaklı’ya Bebek Dostu Hastane belgesi takdim edildi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL